Allsvenskan

U19-landslagsman klar för Karlstad

U19-landslagsmålvakten Pontus Zarins är klar för Karlstad.

Karlstad har gjort klart med en ny målvakt och ersättare till Simon Bergström som lämnar för Hudik/Björkberg. Ny målvakt till Karlstad är U19-landslagsmålvakten Pontus Zarins.

– Pontus är en spelare vi har haft bra koll på under en längre tid, och är något av en drömvärvning för vår del, en ung hungrig målvakt, och en lugn och rutinerad till det, tror vi blir den perfekta mixen. Nu känns målvaktsbiten ofärskämt bra, säger Karlstads sportchef Mikael Bergqvist till Karlstads hemsida.

Pontuz Zarin som de senaste två säsongerna spelat med Västerås i division 1 är uttagen i det svenska U19-landslag som ska försöka vinna tillbaka VM-guldet när VM spelas i Växjö i maj. Zarin kommenterar själv övergången till Karlstad.

–  Jag gillade Karlstads upplägg , man har en tydlig och klar målsättning att man vill upp i SSL direkt, även om det var några fler klubbar som hörde av sig bla från SSL, kände jag tidigt att det skulle bli Karlstad som nästa adress, ville även ha allt klart innan VM, så jag kan fokusera enbart på det. Så det bidrog såklart till att allt gick så fort. Jag känner mej väldigt motiverad till att ta upp kampen med Niklas i mål, och tror även jag kan lära mej en del av han. Fick även ett bra intryck av Matte K som är målvaktsansvarig. Säger Pontus Zarins själv om klubbvalet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar