Allsvenskan

Visby värvar finskt: ”En drömspelare för de flesta tränare ”

Visby IBK har skrivit kontrakt med finske Vile Hirvisuo från finska TPS Åbo.

Visby IBK fortsätter att rusta spelartruppen inför nästa säsong av Allsvenskan Södra. Nästa spelare att ansluta är finska Ville Hirvisuo från Finska TPS Åbo.

– Ville är en stor ledare i fysisk toppform och en lagspelare både på och utanför planen. Han är exakt den typ av spelare Visby behöver med fem säsonger bakom sig i TPS Åbo i finska högsta ligan. Det är en drömspelare för de flesta tränare med tanke på att han kan spela på flera positioner, säger Visbys tränare Niklas Hovivouri.

 24-åriga Ville Hirvisuo har sju säsonger bakom sig i finska högstaligan där han på 142 grundseriematcher gjort 88 poäng (41 mål och 47 assist). Han har även varit uttagen till landslagsläger.

– Jag har länge velat spela i Sverige och efter mitt besök i Visby kändes det helt rätt. Klubben har en tydlig plan och målsättning och Visby är en fantastiskt fin stad. Jag blev väl omhändertagen av alla under mitt besök så Visby IBK var ett lätt val för mig, säger Ville Hirvisuo.

Sportchef Joakim Bandholtz kommenterar:

– Jag bedömer att han håller hög allsvensk klass och skulle även kunna spela i SSL. Han är en ledartyp, stabil och gör få misstag. Han kan spela på i stort sett varje position, men vi kommer nog att använda honom som back i första hand, säger Joakim Bandholtz till helagotland.se 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar