Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Eero Kosonen fortsätter i Växjö: ”Världens bästa målvakt”

Eero Kosonen har skrivit nytt kontrakt med Växjö.

Årets målvakt i SSL, Eero Kosonen har förlängt sitt avtal med Växjö Vipers.

– Härligt att världens bästa målvakt väljer ett tredje år hos oss. Eero är en stor ledare för gruppen och en fantastisk spelare. Han är en riktig vinnare. Eero står för professionalism ut i fingerspetsarna och kanaliserar detta rakt ut i laget, säger Växjös tränare Niklas Nordén i ett pressmeddelande.

Eero Kosonen som har gjort 56 landskamper för Finland kom till Växjö Vipers för två säsonger sedan och varit en viktigt del i Växjös framgångar som den här säsongen ledde till en SM-final i Globen. Förutom framgångarna med Växjö var Kosonens med och vann VM med Finland i december och utsågs till världens näst bästa innebandyspelare samt årets målvakt i Svenska Superligan.

– Med sin erfarenhet och sitt lugn ger Eero oss en trygghet i vår process där vi till stor del arbetar med ganska unga spelare. Att en av världens absolut bästa innebandyspelare väljer att förlänga med oss visar också att han tror på det arbete vi gör. Tillsammans kommer vi att arbeta stenhårt för att ta ytterligare steg, säger Johan Schönbeck, sportchef i Växjö.

Kosonen själv kommenterar det nya kontraktet.

– Vi har gjort en bra säsong i år, men kan göra det ännu bättre. Jag tycker vi inne på en bra väg och ser fram emot att vara med ännu längre på denna resa, kommenterar Eero Kosonen själv.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar