Foto: Per Wiklund
Landslag

Mikael Hill om landslagsdebutanterna

Tre debutanter fick chansen i första matchen under Euro Floorball Tour mot Schweiz.

Fyra landslagsdebutanter har förbundskapten Mikael Hill tagit ut till Euro Floorball Tour. Tre av de fick chansen från start i första matchen mot Schweiz vilka Hill kommenterar i ett pressmeddelande.

Niklas Ramirez:
– Han står för det han är här för med fart och initiativ. Kom ihåg att han spelat mycket forward i klubblaget och det ställer en del krav att spela back här. Han var med i en oerfaren femma och de fick stort ansvar som jag tyckte de skötte bra.

Ludwig Persson:
– Den en och en halv period han hann spela var jättebra. Han var motorn i den femman och hade bud på flera mål. Han visade framfötterna och att han är på den här nivån för att stanna. Tyvärr blev han axelskadad. Det är för tidigt att säga vad det är men det blir nog inget mer spel i helgen.

Johannes Wilhelmsson:
– Visade prov på spetsegenskaper i det offensiva spelet med ett par snygga framspelningar. Den av de nya som spelat minst på den här toppnivån och därför ska det bli intressant att se mer av honom.

Debut i båset gjorde även Mikael Hill själv.

– Det är klart det var speciellt med mycket nytt inför matchen. Och att stå där och höra nationalsången är ett av de mest stoltaste ögonblicken jag upplevt. Att representera sitt land, det känns. Sedan under matchen släppte det. Det var ingen jättematch av oss men självklart skönt att vi vann. Vinsten var rättvis men det var jämnt, säger Hill.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar