Foto: Per Wiklund
Landslag

Materialaren Jörgen Karlsson gör sin 100:e landskamp

Igår gjorde Mattias Samuelsson sin 100:e landskamp. Idag mot Tjeckien når herrlandslagets materialförvaltare Jörgen Karlsson samma siffra.

Igår gjorde Mattias Samuelsson sin 100:e landskamp vilket du kan läsa om här. Idag får han sällskap i 100:a klubben när herrlandslagets materialförvaltare tillika Storvreta IBKs materialare Jörgen Karlsson gör sin 100:e landskamp. Något Storvreta uppmärksammar på sin hemsida med ett långt reportage. Karlsson berättar hur allt började:

– Det började med att Ferntan (Håkan Ferngren) frågade mig vad jag skulle göra säsongen som kom, då var jag tränare men jag kände att jag var klar med tränarrollen. Tanken var att det skulle vara två år med Peter Kokocha och Joakim Nordström. Kan det varit 2005 eller 2006? Det var länge sen och som sagt jag skulle vara med i två år men nu drygt 12 år senare så är jag fortfarande materialare, säger Jörgen Karlsson.

Genom åren finns det en del historier som sticker ut. Framförallt så har förutsättningarna för Jörgens jobb förändras och det kanske inte var bättre förr, t ex i Brno 2009.

– Generellt har det hänt mycket på alla läger, man har börjat ställa krav på arrangörsländerna och städerna. Det ska finnas tvättmöjligheter, det ska finnas bra transportmöjligheter, det ska finnas parkering i anslutning till hallen. Det gjorde det inte när jag började, då fick man kämpa sig fram och tvätta i Brno första året det var inte att tänka på. Då fick jag tvätta på hotellrummet och hänga upp tvättlinor i taket, klockan var två på natten och jag var helt slut, säger Jörgen Karlsson.

Landslagstaber har bytts, men Karlsson har i stort sett alltid funnits med. Efter silvret i VM i Riga i december hade Karlsson kommit upp i 98 landskamper och det var osäkert om det skulle bli en fortsättning.

– Sen hade jag två bra sittningar med Micke Hill, han verkade hur bra som helst. Jag tror det kommer bli en annorlunda resa. Jag tror det kan bli mycket som kommer bli till det positiva och en nytändning för mig, säger Jörgen Karlsson.

Läs reportaget i sin helhet här på Storvretas hemsida.

Idag fredag kl 11:30 startar den 100:e landskampen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar