Foto: Per Wiklund
Landslag

Mikael Hill om debutanterna Backby och Parsjö-Tegnér

Tre debuter mot Schweiz. Mot Tjeckien fick även Casper Backby och Måns Parsjö-Tegnér debutera.

Totalt tog förbundskapten Mikael Hill ut fem debutanter i till sina första landskamper under Euro Floorball Tour. Mot Finland fick tre av de debutera och i dagens 10-3 seger var det Casper Backby och målvakten Måns Parsjö-Tegnérs tur. Backby som inledde matchen i en andrafemman tillsamman med Rasmus Enström, Johannes Larsson, Kasper Hedlund och Mattias Samuelsson. Såhär kommenterar förbundskapten Mikael Hill i ett pressmeddelande debutanternas insats:

Måns Parsjö-Tegnér:
– Han gör en jättebra match, tar de bollarna han ska och spelar med pondus. Han bidrar med det han kan bidra med i en sådan här match och gör ett par riktigt fina räddningar i viktiga lägen.

Casper Backby
– Väldigt bra. Killen är född 97 och sist in i truppen. Han startade fantastiskt bra. Skapade mycket på egen hand och gav lägen för andra. Imponerande.

Måns Parsjö-Tegnér som fick släppa tre bollar bakom sig säger själv såhär om sin första a-landskamp:

– Jätteroligt få göra sin första match. Det var första gången på länge jag var nervös inför. Det var högre puls och kände mig ännu mer taggad. Jag startade okej med några bra ingripanden och tyckte det kändes stabilt matchen igenom. Ganska fin fajt, säger Måns Parsjö-Tegnér.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar