Foto: Martin FLOUSEK / www.ceskyflorbal.cz
Landslag

Ny övertygande seger mot Finland: ”De måste göra något”

Damlandslaget inledde Euro Floorball Tour med en övertygande 8-3 seger mot Finland. -All press ligger på Finland. De måste göra något medan vi kan jobba vidare med den utveckling vi tänkt utan att för den skull tappa fokus, summerar förbundskapten Andreas Lundmark.

Damlandslaget inledde Euro Floorball Tour med en övertygande seger över Finland även om den första perioden blev mållös och med ett lågt tempot.

– Det är väl en ganska typiskt aprilmatch. Vi börjar lite trött och har svårt att komma igång. Vissa spelade SM-final för en vecka sen och andra har inte spelat på ett tag. Första perioden är inte bra, säger förbundskapten Andreas Lundmark och utvecklar

– Sen tycker jag vi kommer ut som ett annat lag i andra och växlar upp alla delar i spelet. Vi höjer tempot och spelet blir bättre.

Tempot höjdes och Sverige fick även god utdelning. Ellen Rasmussen inledde målskyttet och lagkapten Josefina Eiremo utökade. Totalt skulle Sverige göra fem mål i den andra perioden. Resterande tre gjordes av Johanna Hultgren vars femma verkligen hittade rätt i spelet.

– De var bra. Jag tror den positionen Hultgren hade idag passar henne bra. Hon spelar strax bakom Joelsson och det finns en bra tanke med det. Joelsson är bra sista tredjedelen och Hultgren mer mellan. Jag tycker vi fick bra stäm på det där. Hultgren är rejäl i sitt spel och Joelsson är bra rund kassen. Ett spännande test och vi fick bra utslag på det, säger Lundmark.

Sverige fortsatte att kontrollera matchen i den tredje perioden och vinner med klara 8-3.

– Attityden och farten i fötterna är det jag framförallt tycker att vi höjer i andra. Vi får lite mer grej på Finland i vårt höga försvarspel och då har vi kontroll resterande del av matchen.

Ny seger för Sverige mot största utmanaren om VM-guldet i december.

– Jag tar med mig att vi vunnit sex raka mot Finland nu efter VM. De tre senaste med ganska stora siffror. All press ligger på Finland. De måste göra något medan vi kan jobba vidare med den utveckling vi tänkt utan att för den skull tappa fokus. Det är en skön känsla att ha med sig när vi går in i sommarträningen. Känslan att vi kan fortsätta jobba som vi tänkt med vårt spel.

Imorgon möter Sverige Schweiz och på söndag avslutas EFT mot Tjeckien.

– Lite klurigt vad vi ska lägga fokus på och vi kan inte bara fokusera på Finland. Schweiz har tagit kliv och det blir en annan typ av match imorgon. Vi får växla fokus och jobba mer med tålamod imorgon. Vi kan inte spela som idag mot Schweiz.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar