Foto: Per Wiklund
Landslag

Tvåsiffrigt mot Tjeckien

Sverige följde upp segern mot Schweiz med att vinna med 10-3 mot Tjeckien.

Seger i första matcher under EFT i Åbo går med 6-5 mot Schweiz följdes upp med en tvåsiffrig seger mot Tjeckien. Hela 10-3 till Sverige slutade matcher efter att det runnit iväg i den tredje perioden.

Sverige inledde övertygande med att göra både 1-0 och 2-0 redan första fem minuterna av matchen. En ledning som Kim Nilsson utökade till 3-1 efter att Marek Benes först kvitterat. Sverige som gjorde sin andra match under ledning av Mikael Hill visade upp ett kreativt offensivt spel mot ett svagt Tjeckien. 2-0 målet var en delikatess.

– Den innebandyn vill vi gärna se för den är jätteläcker. Vi har redan hittat några sköna kombinationer i spelvändningar som ser intressanta ut. Vi var innan matchen överens om att vi inte förvaltade den fina starten mot Schweiz och vi fick nu en ny bra start, säger Mikael Hill i ett pressmeddelande.

I den andra perioden kom Sverige inte upp i samma nivå som den första och Tjeckerna skapade flera chanser. Trots det var det Sverige som gjorde tre mål. Ett av de av Kim Nilsson som fullbordade sitt hattrick.

– Vi gick ut lite lojt i andra och tredje perioden som gjorde att de skrapade fram några ströchanser. Klart det var skönt att stänga igen då, säger Måns Parsjö-Tegnér.

Det något loja Sverige fortsatte i den tredje perioden och Tjeckien närmade sig till 6-3 efter mål i powerplay av FC Helsingborgs nyförvärv Patrik Suchanek, knappt fem minuter in i tredje perioden. Efter målen höjde sig Sverige och vann till slut med klara 10-3.

– Jag är nöjd med att spelarna efter de två baklängesmålen kom tillbaka och höjde sig igen. Vi gav respons, vilket var bra, säger Hill vars landslag till slut vann med 10-3, säger Mikael Hill.

Imorgon lördag väntar den avslutande matchen mot Finland som även blir en final för EFT.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar