Foto: Calle Ström/IFF
Landslag

Enkel seger för Sverige i premiärmatchen i U19-VM

Sverige inledde U19-VM med att vinna stort och enkelt över Slovakien med 13-0.

Premiärmatch i hemma-VM för U19 landslaget mot Slovakien blev en enkel dag på jobbet. Redan efter knappt två minuter öppnade Patrik Burman det Svenska målskyttet i en period där Sverige gick ifrån till en 7-0 ledning. Detta trots att Slovakien backade hem och försökte med ett defensivt försvarspel skydda sitt eget mål. Positivt för Sverige var att tempot lyckades hållas högt perioden igenom.

– Vi förväntade oss att de skulle backa hem och försvara sitt mål och jag tycker ändå att vi i första perioden kommer ut hårt med hög intensitet och vi vill göra skillnad och sätter dit bollarna, säger lagkapten Otto Weidman och utvecklar:

– Vi kommer ut hårt och vill verkligen göra skillnaden. Varje spelare tar avslut, går direkt och skjuter direkt istället för att suga in den. Det mesta var bra i första perioden.

För om den första perioden bjöd på mer fartfyllt svenskt spel bjöd började tempo avta något i den andra perioden. Slovakien försökte genom att gå ner på två femmor och ändra om i sitt försvarsspel vilket störde Sverige något. Inte tillräckligt och svensk ledning 12-0 efter två perioder. Den tredje blev avslagen och det skulle ta ändå tills att det var 23 sekunder kvar av matchen innan Sverige gjorde mål. Det genom Oskar Malmgren som då gjorde sitt fjärde i matchen.

– Det var lite nervöst i början. Det är hemmaplan och mycket folk och familjer som kollar. Men nervositeten släppte ganska snabbt och vi dominerade och fick matchen dit vi ville, säger matchens lirare Oskar Malmgren i ett pressmeddelande.

Enkelt start för Sverige. Imorgon väntar tuffare motståndare i form av ärkerivalen Finland.

– Det kommer bli betydligt tuffare än idag. Det kommer bli kul och förhoppningsvis har de i en drömfinal på söndag. Kommer bli en försmak imorgon och jag hoppas publiken kommer hit och kollar på det, säger Otto Weidman.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar