Foto: Per Wiklund
Landslag

Förbundskapten Puskala inför VM: ”Positivt att vi har Finland i gruppen”

Sverige redo för hemma-VM i Växjö som inleds ikväll mot Slovakien. Svårt gruppmotståndare finns även i regerande mästarna Finland. - Det är bara positivt att vi har Finland i gruppen. Det mötet kittlar lite extra, säger förbundskapten Markus Puskala.

Idag inleder svenska U19-herrarna hemma-VM i Växjö mot Slovakien. Ett VM där Sverige i gruppspelet ställs mot Slovakien, Finland och Danmark. Efter ett uppladdningsläger i Kalmar är laget redo att påbörja turneringen.

– Det är en kanske skön stämning tycker jag. Vi känns harmoniska och laddade, säger förbundskapten Markus Puskala

VM-turneringen inleds ikväll mot Slovakien inför förväntad storpublik i Vida Arena.

– Först har vi en häftig premiär mot Slovakien. En premiärfest för oss alla mot Slovakien som är med och utmanar topp fyra. Det finns några kollar där som är väldigt rutinerade och spelar många landskamper. Vi måste vara noggranna när vi har bollen. Det är killarnas premiärfest och vi ska bara släppa ut så mycket vi någonsin kan.

Vad för spel kan vi förvänta oss av Sverige i turneringen? 

– Vi behöver sätta alla speldelar med grund i ett bra försvarsspel och ett fartfyllt anfallsspel. Det vi har gnuggat mycket på i Kalmar är spelvändningar och uppspel där vi lagt mer fokus på detaljer. Vi vill få fart på bollen och skapa mycket fart i spelet själva. Det gäller att vi hotar motståndarna i alla lägen och är giriga så att vi tar avsluten när lägens dyker upp.

I gruppen återfinns Finland som är regerande mästare och de som på förhand blir Sveriges svåraste motståndare på vägen till guldet.

– Det är bara positivt att vi har Finland i gruppen. Det mötet kittlar lite extra. Det går inte att komma ifrån att vi är ärkerivaler och antagonister och det är kul att mötet blir av det här VM:et. Det blir ett jättekul möte och vi har ju vunnit en match, en oavgjord och en förlust mot Finland senaste året så statistiken är jämna. Det är två väldigt bra lag och vi ska göra allt för att vinna redan i gruppen.

Innan Sverige möter Finland imorgon torsdag inleds gruppspelet mot Slovakien. Vad kan du säga om det Slovakien som väntar? 

– Vi har en del video på Slovakien och de har spelat lite upp och ner. Vissa gånger har de försökt gå högt och pressa motståndarna men framförallt försöker de spela ett mer traditionellt försvarsspel som är lite mer tillbakadraget. De har många spelare med rutin från flera landskamper och även a-landskamper. Vi kommer förmodligen ha mycket boll och det gäller att vi sätter bra fart på spelet, avslutar Puskala.

Matchstart 19:15 och du kan se matchen med kommentatorer på TV4 Sport/C More eller här på ibnytt.se utan kommentatorer genom IFFs youtubekanal.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar