Foto: Per Wiklund
IKSU

Guldtränaren till Linköping

IKSU guldtränare Andreas Harnesk blir ny tränare för Linköpings herrlag.

Årets tränare i SSL Dam, tillika IKSU innebandys guldtränare Andreas Harnesk blir ny tränare för Linköpings herrlag.

 – Jag tycker att värvningen av Andreas är den viktigaste pusselbiten på många år för Linköping, säger Linköpings manager Johan Astbrant till Linköpings hemsida.

Andreas Harnesk som bara för nästan två veckor sedan ledda IKSU till ett efterlängtat guld lämnar nu Umeålaget efter tre år för en ny utmaning.

– Det finns tillräcklig potential i det här laget och föreningen för att lyckas bli bäst i världen, men det kommer att kräva mycket hårt arbete, säger Harnesk och beskriver sina främsta egenskaper som tränare:

– Jag är extremt ambitiös och med min bakgrund inom beteendevetenskap lyckas jag få ut maximalt av individerna i laget. Jag vill entusiasmera spelarna till att utvecklas.

En viktigt pusselbit för Linköping som efter två SM-finalen åkte ur slutspelet i kvartsfinalen mot Mullsjl.

– Innebandyn håller på att förändras i sättet hur man spelar. Vi har gjort en utvärdering och vi behöver nu efter sju år i högstaligan förändra lite i hur vi tänker. Hur tränar vi? Vilken typ av innebandy vill vi spela? Hur jobbar vi med individuell utveckling? Här kommer Andreas in och han är perfekt att leda oss in en ny era säger Johan Astbrant.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar