Allsvenskan

Poängmaskin från division 1 till Kalmarsund

I konkurrens med flera allsvenska klubbar och även SSL-klubben FC Helsingborg värvar FBC Kalmarsund poängmaskinen Andreas Hörberg från Carlshamn

Flera klubbar har försökt få Carlshamns poängmaskin Andreas Hörbergs påskrift. Bland flera har SSL-klubben FC Helsingborg varit med i diskussionen och även Allsvenska Warberg. Till slut föll valet för Hörberg på FBC Kalmarsund.

-Vi får in en spelare som vi verkligen vill ha. Han är användbar på många positioner. Center och på båda forwardsplatserna. Han är okomplicerad i sin spelstil och går rakt på mål vilket är egenskaper vi söker hos våra spelare. Andreas har också en tydlig målbild och är träningsvillig vilket tilltalar oss, säger FBC Kalmarsunds sportchef Adam Kallenberg i ett pressmeddelande.

Hörberg som gjorde imponerade 60 poäng i Carlshamn i division 1 under den gångna säsongen kommenterar själv valet av FBC Kalmarsund.

-Det känns som utvecklingspotentialen för mig som spelare är bäst i FBC Kalmarsund. Det var viktigt för mig att hamna i en stad som jag kommer trivas i och det tror jag Kalmar är. Magkänslan sa helt enkelt Kalmarsund, säger Hörberg till Kalmarsunds hemsida och beskriver sin spelartyp:

-Jag är en klassisk vinnarskalle. Jag gör allt för att vinna med hårt slit. Sen kan det nog bli lite mål och poäng också. Men jag är som sagt en hårt slitande vinnarskalle.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar