Jönköpings IK

SSL-rutin till JIK när forward gör comeback

Jönköping förstärker laget med SSL-rutin när David Östergren, tidigare Växjö gör comeback.

Forwarden David Östergren med SSL-rutin från Växjö Vipers gör comeback. Men inte i Växjö Vipers där han spelat sju säsongen utan istället i SSL-nykomlingen Jönköpings IK.

– Jag är väldigt nöjd och glad över att David valt oss! Vi har haft en utpräglad taktik kring vilka spelare vi vill knyta till oss, David har en personlighetsprofil som vi sökt. Han är otroligt mån om sina medspelare och gruppen samtidigt som han vet vad som krävs för att lyckas etablera sig i SSL och är inte rädd för att ställa de krav som krävs på sin omgivning.
David är en spelare som har otroligt bra fysisk status och hög arbetskapacitet, något som vi också sett som en viktig del för att vi ska kunna bygga ett slagkraftigare lag, säger Jönköpings tränare Niklas Pålsson i ett pressmeddelande. 

Östergrens poängmässigt bästa säsong i SSL var säsongen 2014/15 där han gjorde totalt 31 poäng i grundserie och slutspel.

– Känslan är riktigt bra och jag är grymt laddad. JIK kunde presentera en helhetslösning som både sportsligt och socialt kändes helt rätt.  Den resan det här laget är inne på påminner mycket om den jag själv var med på i Växjö när vi gick upp och en sådan resa vill jag vara med på igen. Det finns otroligt mycket talang i laget och underifrån kommer det fram nya stjärnskott hela tiden, detta i kombination med en hög ambitionsnivå gör att jag är övertygad om att vi har ett riktigt spännande lag som har en ljus framtid i SSL, säger Östergren. 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar