Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Felix Göthberg tar steget upp till SSL

Felix Göthberg som redan den gångna säsongen tränat och spelat matcher med Växjö Vipers är nu helt klar för klubben.

Växjö Vipers och IBK Vöikers har ett tätt samarbete klubbarna emellan. Den här säsongen fick Felix Göthberg från Vöikers känna på spel i SSL. 19-årige Göthberg som nu är klar för Växjö Vipers.

– Fantastiskt roligt att få skriva avtal med ytterligare en spelare från IBK Vöikers, dessutom en spelare som är född och uppvuxen i Växjö säger Johan Schönbeck, Sportchef Växjö Vipers i ett pressmeddelande.

Göthberg som gjorde 2 mål och 1 assist på sina 4 matcher med Växjö i SSL säger själv såhär om flytten till SSL-laget på heltid:

– Jag ser detta som en fantastisk möjlighet i min innebandykarriär. Jag tror att dessa två åren i Vipers kommer ge mig väldigt mycket. Både som spelare men även som person. Jag har ambitioner om att bli bäst, och jag tror starkt på Växjö Vipers och tror att det är rätt väg att gå för framtida möjligheter. Att få spela i SSL är något jag alltid strävat efter och det är roligt att kunna göra det i sin egen hemstad eftersom Växjö står mig väldigt nära, säger Felix Göthberg.

Även Division 1 klubben Vöikers ser positivt på att Göthberg nu lämnar för SSL.

– Vi i Vöikers tycker att det är fantastiskt kul att Felix Göthberg nu tar steget upp till Vipers SSL-lag. Han är en kille som har gått hela vägen genom Vöikers ungdomsled till att senaste säsongen vara en etablerad spelare i Vöikers A-lag, med i toppen av skytteligan i DIV1 och även gjorde debut med Vipers i SSL, säger Håkan Hallehn, sportchef IBK Vöikers och utvecklar.

– Vi har haft en gemensam plan för Felix där samarbetet mellan Felix, föräldrar, klubbarna och skolan visar att det finns en genomtänkt väg att gå om man vill satsa på innebandyn.

LÄS OCKSÅ: Forward till Växjö Vipers

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar