Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Linus Pettersson förlänger med Växjö Vipers

SM-finalisterna Växjö Vipers förlänger med Linus Pettersson.

Linus Pettersson som kom till Växjö Vipers från Lagen säsongen 2015/16 har skrivit på ett nytt kontrakt med SM-finalisterna.

– Linus är en förebild för många unga innebandyspelare. Han har med bra inställning tagit steg för steg i sin karriär. Efter ungdomsåren i Älmhults IBK gick han vidare till spel i division 1 med Lagan och sedan till SSL och Växjö Vipers. Han har inte fått något gratis utan jobbat stenhårt för varje steg säger Johan Schönbeck, sportchef Växjö Vipers i ett pressmeddelande.

Den här säsongen gjorde Pettersson 4 mål och 4 assist.

– Jag tror att jag kan fortsätta utvecklas här och tror på det vi bygger. Jag gillar klubbens satsning som börjat ge resultat och ser fram emot att vara med på detta tåget, säger Linus Pettersson.

Även tränare Niklas Nordén lyfter fram Pettersson inställning och utveckling.

– Kul för oss och för Linus att han valde fortsättning i föreningen. Linus står för professionalism ut i fingerspetsarna och smittar av detta på ett vackert sätt till många andra i truppen. Linus, som både spelat forward och back under säsongen, gjorde ett otroligt bra slutspel för oss och hans framtid ser väldigt ljus ut med liknande utvecklingskurva. Passionen för innebandy är stor hos Linus vilket förmodligen är en stor bidragande orsak till att han kommer spela stora matcher igen, säger Niklas Nordén

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar