Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Landslagsspelare förlänger med Växjö

Landslagsspelaren Niklas Ramirez har skrivit nytt kontrakt med Växjö Vipers. - Vill vara med och bidra på resan till klubbens första SM-guld säger Niklas Ramirez.

Niklas Ramirez kom till Växjö Vipers för två år sedan från Allsvenska Tyresö Trollbäcken. På två har 22-åriga Ramirez både etablerat sig i Växjös SSL-lag och under Euro Floorball Tour gjorde han landslagsdebut.

-Niklas har fantastiska fysiska förutsättningar för att bli en av de bästa. Hans snabbhet har nog inte undgått någon, vare sig motståndare eller åskådare. Hos oss har Niklas framför allt spelat forward och i den rollen behöver han bli mer målfarlig, men vi har sett en positiv utveckling även på det området säger Johan Schönbeck, Sportchef Växjö Vipers i ett pressmeddelande.

Under den gångna succésäsongen för Växjö där laget tog SM-silver gjorde Ramirez 10 mål och 8 assist.

-En av landets största löften fortsätter med oss. Niklas bör förbli en landslagsspelare över tid i denna miljön, så stort grattis till Niklas för hans val. Niklas är förmodligen den bäst tränade spelaren i SSL och den dagen vi får full effekt i spelet på hans fysiska förmåga kommer det att bära fin frukt säger Niklas Nordén, tränare Växjö Vipers.

Ramirez själv säger såhär om fortsättningen i Växjö:

-Valet föll relativt enkelt på Växjö då jag utvecklats och blivit bättre som innebandyspelare under dessa två säsonger, och vill fortsätta i den riktningen. Sedan trivs jag väldigt bra i laget och vill vara med och bidra på resan till klubbens första SM-guld säger Niklas Ramirez.

Efter debuten i landslaget kommenterade förbundskapten Mikael Hills Ramirez insats:

– Han står för det han är här för med fart och initiativ. Kom ihåg att han spelat mycket forward i klubblaget och det ställer en del krav att spela back här. Han var med i en oerfaren femma och de fick stort ansvar som jag tyckte de skötte bra.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar