Foto: Höllviken IBF
Höllvikens IBF

Höllviken värvar från Pixbo

Höllviken värvar Kim Lundström från Pixbo Wallenstam. - Glädjande att vi som förening nu har nått den nivån att även vi kan attrahera och locka till oss meriterade SSL spelare av Kims kvalité, kommenterar Höllvikens sportchef Peo Stjernqvist.

Höllviken har gjort med klart med SSL-rutinerade Kim Lundström från Pixbo Wallenstam.

– Kim är inte bara en bra innebandyspelare utan också en fantastisk människa som kommer att smälta in perfekt bland de andra grabbarna i laget. Jag är oerhört glad att Kim väljer att komma till oss, han kommer med sin långa och värdefulla rutin från sina många säsonger i SSL bidra med mycket erfarenhet som kommer hjälpa oss till fortsatt framgång. Kims styrkor ser jag i fysiken och flexibiliteten i sitt spel, säger Höllvikens tränare Vidar Jonsson till Höllvikens hemsida.

Den senaste säsongen gjorde Lundström 7 mål och 3 assist för Pixbo. Nu fortsätter karriären i Höllviken.

– Det är väldigt många faktorer som avgjort valet att flytta ned till ”guldkusten”. Den främsta anledningen är att jag ser stor potential i truppen, då den är i stort sett intakt sen förra säsongen, samt att jag vill ta en betydande roll för att vi skall lyckas under säsongen. Jag har lärt känna några gubbar i laget sedan tidigare och hela laget har välkomnat både mig och min flickvän på bästa sätt när vi hälsade på, säger Lundström.

Lundström som har spelat SSL-innebandy sedan säsongen 2009/10, då med Dalen har två SM-finaler med just Dalen på meritlistan. 2015/16 bytte nu 26-åriga Lundström till Pixbo där laget åkt ur i kvartsfinal i två slutspel. Lundström kommenterar även vad som krävs för att ta Höllviken ska ta nästa steg mot slutspel.

– En bra start av serien är absolut viktig för att komma in i serielunken med en bra känsla i truppen och inte behöva ”jaga” poäng utan att fokusera på att hitta ett vinnande koncept. Det är därför viktigt att sätta upp gemensamma mål och belöningar för att hålla drivkraften uppe under hela säsongen. Att vinna matcherna mot de lagen som förväntas komma efter i tabellen är också en viktig nyckelfaktor, sen är det en bonus att skrälla mot något av topplagen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar