SSL-Herr

Norska stortalangen till TTG

Norska Marius Pedersen är klar för Team Thorengruppen. – Det känns riktigt kul att få komma till ”Thoren” och testa på spel i SSL, säger Pedersen.

18-åriga Marius Pedersen debuterade i Norges A-landslag redan som 16-åring och har totalt gjort 19 A-landskamper trots sin ringa ålder. Nu lämnar Pedersen norska klubben Sveiva för spel i Team Thorengruppen.

– Jag besökte Umeå för någon vecka sedan och fick ett väldigt gott intryck av klubben och staden. Jag visste egentligen ingenting om varken klubben eller staden men alla tog hand om mig på ett bra sätt och jag åkte hem med en väldigt bra känsla. Nu känns det väldigt roligt att allt är klart, säger Pedersen till Team Thorengruppens hemsida.

Pedersen spelar högerforward imponerade stort i U19-VM i Växjö där han gjorde 7 mål och 6 assist och hade stor del i att Norge vann B-divisionen. Sig själv som spelare beskriver Pedersen så här:

– Jag är en snabb och teknisk spelare med bra blick för spelet, där har du mig som spelare, säger han och utvecklar sina tankar om att ta steget till SSL:

– Jag är redo att kämpa för att försöka ta en plats. Att spela i SSL är något jag drömt om i flera år, säger Pedersen.

I TTG finns redan landsmannen Andreas Falkeid och i Umeå hos konkurrenten Dalen spelar norrmannen Ketil Kronberg.

– Han känner jag sedan innan. Känner även Olav som ska spela i Umeå City. Sedan finns ju Ketil Kronberg i staden och han får nog bli min andra pappa, skrattar han.

Sportchef Janne Lundquist är mycket belåten över att ha fått Pedersens signatur.

– Detta är en fjäder i hatten för oss med tanke på hur många som varit ute efter honom. Vi vill verkligen ge han chansen att visa vad han går för samtidigt som vi inte vill sätta för stor press på honom med tanke på hans unga ålder. Vi är väldigt tacksamma för ett gott samarbete med Sveiva och deras sportchef Jenny Johansen – hon har varit fantastiskt bra att ha och göra med. Det här känns som en supervärvning för oss, konstaterar Lundquist.

SE OCKSÅ: Stor show av Pedersen under U19-VM

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar