Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

4 mot 4 innebär en del nytt för domarkåren: ”Superpositiv”

Rickard Wissman som tillsammans med sin kollega Thomas Andersson blev utsedd till årets domarpar i SSL Herr 2016/17 är positiv till regelförändringarna.

Alla matcher ska avgöras och spel fyra mot fyra innebär inte bara förändringar för spelarna utan även för domarna. Rickard Wissman som tillsammans med sin kollega Thomas Andersson utsågs till årets domare 2016/17 var snabbt ute och positivt kommenterade förändringen på twitter. Något han utvecklar för ibnytt.se:

– Det är väl jätteroligt. Framförallt är det ett sätt att utveckla produkten. Jag som innebandyälskaren Rickard tycker det är superpositivt. Sedan blir det en del nytt för oss som domare.

En del nytt för domarna där Wissman utvecklar sina tankar:

– Spel fyra mot fyra är ju inget vi har så ofta. Där har vi ett jobb att förbereda oss i hur lagen spelar och hur vi ska placera oss. Oftast så blir det ju ett öppnare spel och jag tror även vi kan få se ett offensivare spel. Lagen har inte så mycket att förlora och det kommer nog bli fler omställningar och ett spel över hela banan. Det gör att vi nog kommer behöva placera oss på ett annat sätt. Här kan det ju bli stora ytor om en spelare slår sin spelare, t ex en back går förbi sin forward. Här har vi ett jobb att göra i förberedelser och det ska vi diskutera på nästa domarträff. Vi har ju även träningsmatcher där vi kan förbereda oss i hur vi ska positionera oss.

Har ni varit involverade något i förslaget? 

– Nej det är Svenska Innebandyförbundet och SEI som lagt fram det. Rollen vi har som domare är ju att verkställa och utföra vår uppgift i att leverera det som är beställt.

Hur har du och din kollega Thomas förberett inför den kommande säsongen? 

– Det ska bli kul att komma igång. Vi har setts en del under sommaren, bland annat har vi tittat och analyserat SM-finalen. Även matcherna under slutspelet har vi analyserat. Den typen av förberedelser är ju ganska teoretiska. Sen handlar det även om fysisk förberedelse i att ut och springa. Det finns inget enklare sätt utan det är ut och löpa så att vi är fysiskt förberedda.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar