Foto: Idrottsfoto
Allsvenskan

Täby förstärker med Gustav Widuss från Mullsjö

Täby FC har gjort klart med Gustav Widuss från Mullsjö AIS.

Gustav Widuss som förra säsongen spelade med Mullsjö AIS har flyttat till Stockholm för att studera på Handelshögskolan. En flytt som även innebär att Widuss byter klubb till Täby FC.

–En tvåvägsspelare från Mullsjö. Klok spelare som är stark defensivt och kan användas på många sätt i anfallsspelet. Flyttat för studier på handelshögskolan. Representerat U19 landslaget för 96:orna, säger nya assisterande tränaren Tobias Ljungholm till Norrortssporten.

20-åriga Widuss gjorde 2 assist för Mullsjö. Tidigare säsonger har han spelat med Fagerhult i Allsvenskan Södra. Widuss var även med i U19-landslaget när de spelade VM 2015. Då gjorde han 3 mål och 1 assist.

Förutom Widuss har Täby även förstärkt med 21-åriga Tobias Compier från Visby IBK. Compier anslöt till Visby på dubbellicens efter jul förra säsongen och gjorde 4 mål och 3 assist.

– Efter att ha provtränat med Täby FC några veckor har jag nu fått en god uppfattning om TFC som förening och ett varmt välkomnande av både lagkamrater och ledarstab. Jag ser fram emot att säsongen drar igång och jag hoppas kunna bidra med positiv energi till laget säger Tobias till Täbys hemsida.

– I TC (Tobias Compier) får vi en duktig center som med stor sannolikhet kommer stå för en hel del poäng även i Allsvenskan samtidigt som han kommer bidra med ett hårt jobb över hela banan, säger Täby FCs Sportchef Robin Andersson till Täbys hemsida.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar