Höllvikens IBF

Höllviken till final i Sibylla Games

Efter seger med 11-6 mot Växjö och 7-3 mot Wiler-Ersigen är Höllviken vidare till final i Sibylla Games.

Efter att ha vunnit mot Växjö hade Höllviken allt i egna händer för att ta sig till final i Sibylla Games. En vinst mot schweiziska mästarna Wiler-Ersigen och gruppsegern skulle vara klar. Ett Wiler-Ersigen med förre Helsingborgspelare Daniel Johnsson i laget. Det var också Höllviken som inledde målskyttet innan Wiler-Ersigen kvitterade. Därefter ryckte ett energifyllt Höllviken ifrån till ledning 5-1 efter två perioder.

– Vi har ett solid försvar matchen igenom när vi jobbar och sliter för varandra. Vi sliter stenhårt vid sargerna och snackar med varandra på banan och det underlättar. Robin för rädda de skotten han ska ta så det är framförallt försvarsspelet som känns jättebra, säger Simon Larsson efter matchen.

Wiler-Ersigen gjorde ett bra försök att komma ikapp utan fulländat resultat. Till slut vann Höllviken med 7-3. 2 mål och 2 assist gjordes av just Simon Larsson.

– Såklart kul att göra mål och poäng, men det viktiga är att vi vinner, säger unga Simon Larsson som gör sin andra säsong i Höllvikens a-lag på heltid:

– Det ska bli jättespännande att gå in i min andra säsong i SSL. Första året var ett läroår på det sättet så det ska bli kul att ta nästa kliv. Framförallt vill jag få kontinuerligt med speltid och jobba mig in på två kedjor.

Från Wiler-Ersigen summerade Daniel Johnsson matchen såhär:

– Trist att torska såklart. Men vi har fortfarande lite att jobba på i både försvarsspel, anfallspel och kontringar osv. Vi gör ett försök i alla fall på slutet men tyvärr så har de dragit iväg lite för långt, säger Johnson.

TV: Hör hela intervjun med Simon Larsson här

TV: Highlights Höllviken-Wiler-Ersigen

Finalen spelas söndag 16:45 mot Falun eller Mullsjö.

*En längre intervju med Daniel Johnson om första tiden i Schweiz kommer publiceras på ibnytt.se den kommande veckan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar