IBF Falun

Växjö vann mot sjukdomsdrabbat Falun: ”Vinsten viktig”

Första mötet mellan Växjö och Falun sedan SM-finalen i våras slutade med seger med 6-4 för Växjö mot ett sjukdomsdrabbat Falun.

Matchen om tredje plats i Sibylla Elit Cup blev en repris av förra säsongens SM-final mellan Växjö och Falun. Ett Växjö som i stort sett ställde upp med full lag, då enbart Ludwig Persson och Felix Göthberg saknades. I Faluns laguppställning saknades desto fler spelare som t ex båda nyförvärven Adam Dahlqvist och Omar Aldeeb. Dessutom landslagsmännen Rasmus Enström, Alexander Galante Carlström, Emil Johansson och Johannes Larsson vilket innebar att flera unga spelare återigen fick chansen i Falun.

Växjö tog också ledningen tidigt genom Niklas Ramirez innan Hassan Hajo kvitterade. 2-2 efter första perioden. Den andra målskytten i Falun var unga Anton Ekstrand.

I andra perioden tog Växjö över något och gick ifrån till 4-2. 4-2 som vid matchslut var 6-4 och seger för Växjö vilket innebar att de slutar trea i hemmaturneringen Sibylla Elit Cup.

– Vi sa innan att nu är vinsten viktig och vi gör det bra också. Vi testar lite olika kommunikationsgrejer för att se var som kommer funka och inte funka och det fick vi en del roliga svar på som vi kan jobba med, summerar Växjös tränare Niklas Nordén.

Matchen i sig får klassas som en typiskt försäsongsmatch.

– En godkänd insats där vi är nu i augusti. Vi behöver fler pass i benen innan premiär och det har vi en månad på oss att pumpa på. Mer istid, klubbtid och jobba ihop oss som grupp.

Att det ”bara” blev 6-4 mot ett Falun som saknade flera tongivande spelare stör inte Nordén.

– Det stör inte segern i sig. Såklart har det betydelse att de namnen inte är med. Samtidigt tycker jag att de står upp jättebra i den här matchen. Det är ett jättekompetent lag över 3-4 femmor och när de nya får chansen i en sån här match så presterar de väldigt väl.

Faluns Thomas Holmgren lyfter även han fram de unga killarnas kompetens efter matchen.

– De unga killarna står upp oerhört bra. Bara kolla på Anton Ekstrand, vilket läcker teknik, bra skott och vilka handleder, dessutom ett bra tänk också. Vi har Kalentun som är otroligt långt fram i sin utveckling för sin ålder. Han är stor start och trygg med boll även fast vi möter SM-finalisterna.

Hur ser du att det trots förutsättningarna endast blir förlust med 6-4? 

– Jag tycker vi kan gå med huvudet högt. Vi fick göra en annorlunda resa den här turneringen med mer fokus på att jobba hårt och ligga rätt. Vi är inte nöjda men det är bra, avslutar Holmgren.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar