Allsvenskan

Tim Nyh vänder hem till moderklubben Granlo

19-åriga Tim Nyh som gått på RIG och spelade förra säsongen i Visby IBK vänder hem till Sundsvall och moderklubben Granlo BK.

Tim Nyh lämnade Sundsvall för tre år på RIG:s innebandygymnasium. Därefter spelade han förra säsongen i Allsvenskan Södra med Visby IBK där han gjorde 4 mål och 4 assist. Nu vänder Nyh hem till Sundsvall och moderklubben Granlo BK.

– Äntligen är Tim Nyh tillbaka i Sundsvall. Efter tre år på RIG:s innebandygymnasium och ett år på ”Öjn” med Visby IBK blev hemlängtan för stor. Nu är Nyh tillbaka där allt började, i Granlo BK. Han är en allroundspelare som kan göra allt, men det som sticker ut är hans närkampsspel och snärtiga dragskott, kommentar Granlos tränare Magnus Svensson och utvecklar:

– Nyh är en social och öppen människa som fungerar bra i alla grupper. Han är ambitiös och vill trots sina unga år inte vänta på sitt stora genombrott utan längtar efter framgång. Precis som kusinen Joel Nyh, som i år befinner spelar i Schweiz, finns det hur mycket boll som helst i handlederna. Vi hoppas och tror att tryggheten och närheten till vänner och anhöriga ska skapa perfekta förutsättningar för fortsatt utveckling.

Lyssna till vad Tim Nyh själv har att säga om övergången i spelaren ovan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar