Jönköpings IK

Jönköpings tränare Niklas Pålsson är inte orolig

SSL-nykomlingen Jönköping har ännu inte vunnit under försäsongen. Andra träningsmatchen mot Kalmarsund slutade med förlust 4-5 efter straffar. Tränare Niklas Pålsson är dock inte orolig inför säsongsstarten.

Efter fredagens träningsmatch mot FBC Kalmarsund beskrev Jönköpings nyförvärv David Östergren det som tungt i Jönköping.

TV: Tungt i Jönköping efter ny förlust 

Under söndagen möttes lagen igen och i den matchen var det ett något bättre Jönköping på planen.

– Idag var ett stort steg framåt. Vi ligger bra i vår defensiv idag och vi är återigen bra i boxplay. Vi håller tätt i två och det är bra med tanke på att det är först den här veckan vi börjat träna på boxplay. Vårt spel med boll var också mycket bättre idag. Även vårt kontringsspel börjar komma där vi vågar sätta upp bollar på vår spets, det har vi inte gjort hittills i år, säger Jönköpings tränare Niklas Pålsson efter matchen.

Trots ett bättre Jönköping blev det ingen vinst. 4-4 efter full tid och Kalmarsund vann sedan på straffar.

– Lite surt att inte vinna men vi kan inte heller vara giriga. I det läget vi är nu måste vi vara ödmjuka och fortsätta tro på det vi gör så får det komma långsamt. Man kan inte vända en nedåtgående trend på en natt. Känslan nu efter är att vi börjar hitta rätt och då gäller det att ha tålamod och fortsätta trycka på de punkterna vi vill jobba med.

Ännu ingen seger för Jönköping på försäsongen. Vad känner du fattas? 

– Jag tycker att det dels varit vår energi vilket hänger ihop mycket med självförtroendet och vårt spel med boll. Vi släpper ju inte till jättemycket lägen när vi själva är på rätt sida och försvarar oss. Annars är det när vi själva tappar boll och då är det svårt att stänga diagonaler osv.

Är du orolig inför premiären? 

– Orolig hade man blivit om vi inte kunnat få stäm i det. Sen vet vi ju alla i laget och ledarstaben vilken potential vi besitter. Hade vi inte vetat att vi kan leverera på den här nivån så hade vi varit oroliga för att det inte skulle hålla. Men som idag så gör vi en ok match, men vi har inte riktigt stäm i våra avslut. Kalmar är ett jättebra lag som lika gärna hade kunnat spela i SSL. Det är inget att skämmas över att vi får oavgjort.

För Jönköping återstår träningsmatch mot Karlstad och genrep mot Växjö. Vad vill du se i de sista matcherna inför premiären?

– Jag vill fortsatt se det hårda jobbet i försvaret och den aggressiviteten vi hade idag. Det var ett stort steg framåt jämför med de senaste tre matcherna. Mot Linköping hade vi det och det behövs för att vi ska vinna fler bollar och kunna göra de snabba omställningarna. Men den största delan är att vi måste vara noggrannare med boll. Det har varit vår största akilleshäl hittills i år, avslutar Pålsson.

TV: Se Emil Nielsens straffmål mot Kalmarsund

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar