Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Bästa citaten från upptaktsträffen – SSL Herr

Under tisdagens upptaktsträff intervjuades alla spelare från scen. Flera bjöd dessutom på citat som stack ut lite extra. Läs ett utplock om vad som sades här.

Det snackades en hel del från upptaktsträffen under tisdagen. Ledda av TV4:s expert Patrik Åman lotsades spelarna och tittarna igenom alla lagen i serien. Det ställdes flera frågor per lag och gavs en hel del intressanta svar.  Här är ett utplock av vad som sades från scen.

Mattias Ljunggren, IBK Dalen:

– Pengar bygger inte lag. Jag hoppas det ska ta oss till SM-guld en dag, sa Ljunggren efter en diskussion om att rivalen Team Thorengruppen är ett lag med plånbok.

Jakob Arvidsson, Team Thorengruppen SK:

– Jag anser att vi är Umeås roligaste lag. Det är inte så svårt eftersom Dalen är riktiga tråkiga, sa Arvidsson om skillnaden mellan TTG och Dalen.

Rasmus Enström IBF Falun

Foto: Per Wiklund

Rasmus Enström, IBF Falun:

– Han får det tufft, det blir Allsvenskan med Örebro, sa Enström Simon Palmén som lämnat Falun för IBF Örebro.

– Han spelar i landslaget i november. Han har allt som en svensk innebandyspelare ska ha, kommenterade Enström Omar Aldeeb som nu tillhör Falun från start den här säsongen.

Joel Kanebjörk, IBF Örebro:

– Jag har generellt inte så bra omvärldskoll. Jag är på plats där jag är och visste inte så mycket, sa Kanebjörk om vad han trodde om Örebro innan han skrev på.

Joakim Olsson, IK Sirius IBK:

– Lagsammanhållningen skiljer och grupperna i laget. I Sirius är alla ihop och jag tycker inte det var så i Storvreta på samma sätt. Där är det lite mer hierarki. Kommer man nerifrån får man höra det, sa Olsson om skillnaden mellan de två Uppsalalagen Sirius och Storvreta.

Alexander Rudd, Storvreta IBK:

– Sirius har kul på skolgården. Hade Jocke spelat för att vinna så hade han gått till oss, svarade Rudd om att Olsson valde Sirius istället för att gå tillbaka till Storvreta.

Gustav Fritzell, Linköping IBK:

– Han bidrar mycket med att puscha oss spelare. Han höjer oss och säger att vi är bra. Det är kul att höra och man tror på det för att han säger det, sa Fritzell om Harnesk intåg som ny tränare.

Andreas Stefansson AIK

Foto: Per Wiklund

Andreas Stefansson, AIK:

– Sebastian Johansson. Det är fuck you till alla. Han kom in på andra träningen och pekar finger åt folk, sa Stefansson när han vill välja ut ett nyförvärv att hylla lite extra.

– Vi har fått ut lite bönder och fått in lite mer Stockholmfolk. Det känns som det är AIK på riktigt, sa Stefansson och tittade upp mot tidigare lagkamraten Joakim Olsson om den på nytt höga spelaromsättning med många nyförvärv.

David Gillek, Mullsjö AIS:

– Två hemmamatcher med med bra intäkter ekonomiskt och förhoppningsvis 9 poäng, sa Gillek om derbyna mot Jönköping. Gillek hittade även något positivt med staden Jönköping.

– Det finns bra pizzerior i stan.

Rickard Hessmer, Jönköpings IK:

– Mullsjö är väl tippade att 9 poäng mot oss, allt annat är en skräll, sa Hessmer om derbymötena mot Mullsjö.

Manuel Engel, Växjö IBK:

– Vi kunde glida förra året och ingen trodde att vi skulle ta oss tid, sa Engel om att Växjö tog sig till SM-final förra säsongen.

Daniel Calebsson, Pixbo Wallenstam IBK:

– Energi har det saknats lite då och då. Det får man gratis med Eliasson, sa Calebsson om vad nya tränaren innebär för laget.

Mika Kohonen FC Helsingborg

Foto: Per Wiklund

Mika Kohonen, FC Helsingborg:

– Det känns som jag kan bidra mycket mer än på flera år. Men det får inte vara tomma ord utan det är upp till bevis, sa Kohonen om han är till synes i mycket god form.

– Det vore väl en dröm att uppleva och vinna ett VM-guld på hemmaplan på fyra år. Äldsta sonen är 17 då och han kanske har den svenska tröjan på och jag skulle kunna köra över honom, sa Kohonen om det kommande hemma-VM 2020. Kohonen tillade snabbt att det var ett skämt.

Robin Johansson, Höllvikens IBF:

– Vid 7-7 så var det första gången jag var riktigt skakig. Det var spagetti sista 45 sekunder, kommenterade Johansson förra säsongens avslutning mot Växjö där Höllviken hämtade upp underläge 3-7 till 7-7 och höll sig kvar.

 

Upptaktsträffen i sin helhet går att se här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar