Foto: Per Wiklund
Jönköpings IK

Jönköping ska kriga: ”I år ska vi hålla oss kvar”

SSL-nykomlingen Jönköping är ett ungt lag där lagkapten Rickard Hessmer är en av få med SSL-rutin. - Vi kommer behöva kriga, säger Hessmer.

SSL-nykomlingen Jönköping tippas av SSL-tränarna att sluta på 13:e plats vilket innebär nedflyttning till SSL. Inte oväntat enligt Jönköpings lagkapten Rickard Hessmer.

– Det är ingen skräll att nykomlingar blir tippade i botten. Men som någon klok sa så är det inte på pappret det ska avgöras utan på planen. Jag känner att vi är på god väg. JIK lyser en bra framtid och det känns kul att vara en del i den. Jag tror det är öppet i år och allt mellan en plats 7-12 är inte omöjligt, säger Hessmer.

För att lyckas hålla sig kvar kommer Jönköping tvärtom jämför med förra säsongen behöva inrikta stor del av sitt spel på ett bra försvarsspel.

– Vi kommer behöva kriga därute. Våran defensiv måste vara på plats. Sen har vi snabba spelare och vilket gör att vi kommer ha ett väldigt snabbt kontringsspel. Men om vi ska hålla oss kvar måste försvarsspelet stämma.

Är ni ett lag som kan kriga?

– Det kommer vi att vara absolut. Men det är en omställning vi är inne i och något vi kommer behöva jobba länge med. I SSL har vi inte råd att ha dippar i matcherna. Men jag är inte orolig.

Ni är ett ungt lag utan speciellt mycket rutin från SSL. Hur ser du på er trupp?

– Det är kul att vi är unga och hungriga. Självklart kommer det bli en omställning för många med spel i SSL. Mycket handlar om att ställa om och växa in i kostymen. Vi får börja med att ta match för match men vi i år ska vi hålla oss kvar. Vi är på god väg och har avslutat försäsongen bättre. När det bli vår tror jag att vi kan summera en bra säsong.

Klarar Gustav Jansson (Jönköpings målvakt) att hålla temperamentet nere?

– Det återstår att se och jag tror vi lämnar det där, avslutar Hessmer.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar