Foto: Robert Ekblom
SSL-Herr

Linus Holmgren en av de yngsta kaptenerna någonsin

19-åriga Linus Holmgren har utsetts till Team Thorengruppens lagkapten. Den tredje yngsta lagkaptenen i SSL Herr någonsin.

Daniel Schmidt är yngst någonsin med sina 18 år, därefter Joel Kanebjörk och som tredje yngsta lagkapten i herrarnas SSL har nu Team Thorengruppens Linus Holmgren utsetts.

– Han är en kille som vi gärna ser att övriga i laget tar rygg på. Både på planen, i löparspåret och vid sidan av planen. Han är en riktigt spännande spelartyp som vi vill visa att vi tror 110 % på. Vi ser en väldigt ljus framtid för Linus i vår tröja och det är extra glädjande att han gått hela vägen från Umeå Citys juniorverksamhet upp till vårt SSL-lag, säger sportchef Peter Sjöström i ett pressmeddelande.

Holmgren själv kommenterar rollen:

– Det känns jättekul. Sedan är det ju en lagsport och i slutändan spelar det inte så stor roll vem som har bindeln, utan allt måste göra tillsammans, säger Holmgren.

19-åriga Holmgren som var med i det svenska U19-landslaget som tog silver i maj gjorde sin debutsäsong i SSL förra året. Då blev det 8 mål och 9 assist. Andra året ser Holmgren fram emot:

– Känslan är riktigt god måste jag säga. Vi har haft en bra försäsong och laget känns sammansvetsat. Vi har som mål att etablera oss i SSL och förhoppningsvis kan vi göra det. Truppen känns väldigt jämn och de gånger vi behövt ersätta någon startspelare så har det inte varit så stor skillnad vilket är positivt. Vi har också en väldigt bra blandning av spelartyper. Allt från generaler på backplats till aviga, mönsterbrytande forwards, säger han.

Övriga lagkaptener i SSL Herr: 
AIK – Patrik Hagberg
IBK Dalen – Ketil Kronberg
IBF Falun – Rasmus Enström
FC Helsingborg – Mika Kohonen
Höllvikens IBF  – Adam Fredriksson
Jönköpings IK – Rickard Hessmer
Linköping IBK – Anton Karlsson
Mullsjö AIS – David Gillek
Pixbo Wallenstam IBK – Daniel Calebsson
IK Sirius IBK – Dan Johansson
Storvreta IBK – Mattias Samuelsson
Växjö IBK – Filip Kjellsson
IBF Örebro  – Joel Kanebjörk

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar