Mullsjö AIS

Östholm bakom Pixbos suddenseger

Med tre mål såg Martin Östholm till att Pixbo vann i förlängning över Mullsjö.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Pixbo Wallenstam IBK
5 - 4(0-1, 2-1, 2-2, 1-0)
Mullsjö AIS

Pixbo fortsätter att imponera i inledningen av årets SSL. I onsdagens match mot Mullsjö visade lagets rutinerade spelare Daniel Calebsson, Max Wahlgren och Martin Östholm hur viktiga de är när Pixbo i grunden visar upp ett stark kollektiv. Framförallt Martin Östholm var på målhumör i mötet mot Mullsjö och gjorde hattrick. Det första målet vilket innebar 1-1 i den andra perioden var ett hårt skott från backplats. Det andra även det kvittering, då till 2-2 kom till efter en fin framspelning av Max Wahlgren. Målet som fullbordade Östholms hattrick var också det som avgjorde matchen i förlängning och fastställde slutresultatet 5-4.

– Jag får ju mycket förtroende och får ju chansen att vara där när det ska avgöras, säger Martin Östholm till Härrydaposten och beskriver det avgörande målet:

– Jag såg Max på andra sidan, men deras back tog bort honom direkt så då var det bara jag mot målvakten och då drog jag en fegis och sköt just över benet, säger Martin Östholm.

Två av Pixbos mål gjorde i powerplay.

– Bakåt gjorde vi en helt okej insats. Framåt hade vi fler avslut än mot JIK, men vi kom inte in på de farliga ytorna. Det var bara under de sista tio minuterna som vi hade fler bollar på mål. De var effektivare och vann för att de var bättre i special teams, säger Mullsjös tränare Andreas Elf till jnytt.se om efter matchen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar