Tova Eriksson gjorde sitt första mål i IKSU Foto: IFF
IKSU

IKSU överlägset vidare till final

IKSU var totalt överlägsna mot TPS i semifinalen i Champions Cup. Seger med hela 15-1.
Serie: Champions Cup. Matchstart: 08:30
IKSU
15 - 1(7-0, 4-0, 4-1)
TPS

Världens bästa klubblag ska utses i Champions Cup där IKSU inledde med en tidig semifinal under lördagen mot finska laget TPS. TPS som kvalificerat sig till Champions Cup genom att vunnit den finska cupen efter att ha skrällt mot mästarna Classic i semifinal. Mot IKSU hade TPS inget att sätta emot då svenska mästarna var totalt överlägsna från start. Första målet efter drygt två minuter av Tova Eriksson. Nyförvärvet Erikssons första tävlingsmål för IKSU.

– Det var en misslyckad passning av mig från början och sen slår jag in en backhand, säger Eriksson om målet.

TV: Se Tova Erikssons mål

Med 7-0 efter den första perioden ändrade IKSU om i femmorna till den andra perioden. Agnes Holmgren, Isa Jonsson och Amanda Collin byttes in och Alice Granstedt tog på sig överdragströjan. Utgick gjorde även Johanna Hultgren efter en smäll mot huvudet.

Fortsatt 7-0 efter halva matchen då IKSU byter målvakt. Ut med Emelie Frisk och in med Emelie Fällman i en match där IKSU fortsatt var totalt överlägsna. 11-0 efter två perioder efter fortsatt bra passningsspel och mycket boll.

– Det blir att att man bli bekväm när man får tid och har mycket boll. Men jag tycker vi har fart på fötterna, mycket släpp och gå och vi är giriga för att ta avslut och gör mycket mål, säger Amanda Delgado Johansson.

IKSU fick inte hålla nollan hela matchen då TPS i slutet gör sitt enda mål i matchen, det i powerplay. Slutresultat 15-1. Tre mål av Amanda Delgado Johansson som tillsammans med Sofia Joelsson blev bästa målskyttar.

– Det är en ganska svårt match att spela, det är ändå semifinal i Champions Cup och siffrorna drar iväg. Jag tycker ändå att vi gör det bra, vi trummar på hela matchen förutom en liten dipp i andra. Helhetsmässigt gör vi en bra insats, säger Delgado Johansson.

Finns det något risk med en så enkel seger idag inför finalen? 

– Jag tycker inte det. Vi är så pass professionella och gör det bra idag. Vi skulle kunna möta ett ännu bättre lag idag och ändå vunnit. Jag tycker vi är så pass bra idag så nej det ska inte spela in.

TV: Amanda Delgado Johansson summerar storsegern

TV: Första a-lagsmålet i IKSU för Isa Jonsson. Se målet här 

TV: Se matchen i efterhand här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar