FC Helsingborg

Erikssons första när Mullsjö vann: ”Släppte lite från axlarna”

Mullsjös nyförvärv Rikard Eriksson gjorde sina första mål i nya klubben när Mullsjö vann över Helsingborg.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Mullsjö AIS
9 - 5(0-2, 3-1, 6-2)
FC Helsingborg

Mullsjös nyförvärv och landslagspelare Rikard Eriksson hade tills dagens match mot Helsingborg gått mållös i årets SSL. 2:55 in i den andra perioden skulle Erikssons målnolla spräckas när han kvitterade till 2-2 och firade med ett rejält glädjevrål.

– Klart skönt att göra första. Det har varit en trevande start både för mig och femman där det gått lite tungt. Första målet är alltid något man väntar på och det var gutt att få göra det på hemmaplan, säger Eriksson.

Är det något du tänkt på, att du inte gjort något i säsongsinledningen? 

– Inte direkt. Man är ju van att göra poäng men har aldrig varit den som gjort mycket. Det är väl mer stämmet i femman som man funderar på och det är viktigt att femman får leverera. Nu blev det två av mig idag och det känns som det släppte lite från axlarna.

Två mål från Eriksson i en match som inleddes trevande men kom igång i den andra perioden då Mullsjö vände underläge 0-2 till 3-3. I den tredje perioden fortsatte Mullsjö att ånga på och vann med 9-5.

– Det är energilöst i första och vi ger i stort sett bort två mål. Men vi har bra tålamod och vet att vi kommer in i det. I andra har vi helt annan energi och år utdelning tidigt. Därifrån bygger vi matchen och är det bättre laget.

Förutom Eriksson gjorde även Gillek och Gidske som också spelar i förstafemman mål i matchen. En femma som inte riktigt kommit igång som Eriksson önskar.

– Svårt att sätta fingret på exakt vad vi inte kommit igång med. Men framförallt är det spelet med boll. Vi har tappat mycket boll på mittplan och det har varit svårt att få igång ett spel djupare ner i planen och få tryck. Idag var det verkligen ett steg framåt för hela femman, säger Eriksson.

En annan målskytt i matchen var Emil Kihlblom som fastställde slutresultatet 9-5 med att snyggt göra 9-5 bakom ryggen på sig själv. Helt klart en kandidat till årets mål vilket du kan se i länken nedan:

TV: Emil Kihlblom gör mycket snyggt 9-5 till Mullsjö

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar