Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Första segern för Jönköping: ”Verkligen efterlängtad”

Säsongens första poäng och seger för nykomlingen Jönköping efter att ha vunnit med 5-2 borta mot Höllviken. - Idag offrar vi oss verkligen för varandra, säger Jönköpings lagkaptens Rickard Hessmer efter matchen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
Höllvikens IBF
2 - 5(0-2, 0-2, 2-1)
Jönköpings IK

Fyra omgångar utan poäng för nykomlingen Jönköping inför bortamötet mot Höllviken. En match där Jönköpings försvar bäddade la grunden för säsongens första seger.

– Jätteskönt. Verkligen efterlängtad. Framförallt tycker jag om sätter vi gör det på. Vi offrar oss för varandra och täcker extremt mycket skott, säger Jönköpings lagkapten Rickard Hessmer efter matchen.

Jönköping tog ledningen med 4-0 efter två perioder där framförallt försvarsspelet la grunden till ledningen.

– Vi gör det bra första två perioderna och tråkar ut dem. Vi har tålamod med boll och de går inte så högt upp. Eftersom vi lyckas göra både 1 och 2-0 kan vi spela lite på det. När publiken börjar bua åt oss så vet vi att vi är så tråkiga som vi behövde vara, säger Hessmer.

Matchen skulle få lite mer puls i tredje perioden när Höllviken närmade sig med två reduceringar.

– Det går snabbt där. Men det är bara två mål och det var ingen fara på taket. Jag tycker vi har kontroll och det är framförallt försvarsspelet där vi är väldigt bra idag.

Jönköping gör även 5-2 efter en soloride från egen planhalva av Anton Hedin vilket blir slutresultatet.

TV: Se Anton Hedins och övriga mål från matchen här

Vad kan den här segern betyda mer än 3 poäng? 

– Såklart skönare att vinna än att förlora. Men den kommer nog även att betyda en del. Man kände redan direkt efter nu hur skönt folk tyckte att det var med seger. Nu är det match redan på tisdag och det hemma dessutom. Perfekt att gå in med denna matchen i bagaget inför det mötet, avslutar Hessmer.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar