Foto: Per Wiklund
IB-Play

Första segern någonsin för Växjö över Thorengruppen

Växjö vände och vann över Team Thorengruppen. - Andra och tredje är klart bättre där vi lärt oss av våra misstag och kommit in i hur vi ska lösa deras försvar, säger Växjös Karl-Johan Ahlroth.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 15:00
Växjö IBK
7 - 3(1-2, 3-1, 3-0)
Team Thorengruppen SK

Efter två förluster i fjol kom första segern någonsin för Växjö över Team Thorengruppen.

– Det är alltid en ganska svår match mot just Team Thorengruppen. De har ju ett speciellt försvar och första perioden handlade mycket om att lära oss om det. Det gjorde vi och kom igång bättre i resterande del av matchen, säger Växjös Karl-Johan Ahlroth.

En första period där Jesper Sankell gav Växjö ledningen. En ledning som blev kortvarig efter att Team Thorengruppens Daniel Hernandez och Jakob Arvidsson gett bortalaget ledningen. I andra perioden vände Växjö tillbaka till ledning 4-3.

– Andra och tredje är klart bättre där vi lärt oss av våra misstag och kommit in i hur vi ska lösa deras försvar. Vi gör det bättre i dem avgörande lägena. Framförallt handlar det om att vi får mer tid mot Team Thorengruppen. Man behöver inte ta avslut lika snabbt eller slå passningar direkt utan har mer tid. Det blir en annan innebandy och det kommer vi in i bra i andra och tredje.

En ledning som förvaltades väl i den tredje perioden till Växjöseger med 7-3. Den första segern någonsin mot Team Thorengruppen då Växjö förlorade båda matcherna förra säsongen. Vad avgör idag?

– Det är att vi kan läsa av deras försvar och när vi gjort det så är vi ett bättre lag. Skönt att vi kunde göra det såpass tidigt och vända i andra perioden och vinna för första gången mo Thorengruppen, säger Ahlroht.

Karl-Johan Ahlroth som avslutade målskyttet med en riktig delikatess.

TV: Se Karl-Johan Ahlrohts volleymål här

Målet var Ahlroths sjätte den här säsongen.

– Jag tycker att det gick lite knackigt i början och jag fick inte riktigt till det. Hela laget hade lite stolpe ut också där i början. Men nu tycker jag att vi har tagit oss in i det och även jag. De tre sista matcherna har vi gjort riktigt bra och hittat tillbaka till förra årets spel. En stark defensiv och livsfarliga kontringar.

20-åriga Ahlroth som gör sin andra säsong i Växjö. Hur ser du på din roll i år? 

– Rollen har väl inte ändrats direkt jämför med förra säsongen. Vi är ett stark lag tillsammans där alla bidrar och har viktiga roller. Sen kanske jag gör mer poäng. Förra säsongen var ju lite av en inlärningsperiod och så är det nog för alla som gör sin första säsong i SSL. Men jag känner att jag blivit starkare i år och kommit in i SSL där jag nu förstår lite mer hur SSL fungerar och har anpassat mig, säger Ahlroth.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar