Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Hattrick av Ahlroth mot gamla laget: ”Speciell känsla”

I skymundan av två matchstraff gjorde Valdemar Ahlroth hattrick mot sitt gamla lag Växjö. – Lättare för oss att komma in i matchen då jag vet hur dem spelar, säger Ahlroth som starten på matchen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
Storvreta IBK
10 - 6(4-0, 1-1, 5-5)
Växjö Vipers

Matchen som snackats upp som bröderna kamp mellan Valdemar Ahlroth och Karl-Johan Ahlroth utvecklades till en match med stort fokus på en tackling i den andra perioden. I skymundan av det gjorde Valdemar Ahlroth hattrick för sitt Storvreta som vann med 10-6. En seger där Storvreta startade oerhört bra och ledde med 4-0 efter den första perioden.

– Lättare för oss att komma in i matchen bra idag då jag vet hur dem spelar. Niklas Nordén tror mycket på sin spelidé och den är välfungerande. Samtidigt gör det oss förberedda på vad vi ska möta och efter det tycker jag vi äger matchen även om den blir sönderryckt med utvisningarna. Kul att den jättefina starten kunde räcka, säger Ahlroth.

Den andra perioden skulle handla mycket om allt annat förutom spelet på planen. Först visades Växjös tränare Niklas Nordén upp på läktaren. Drygt minuten senare satte Växjös Johan Roos en brysk tackling på Jimmie Pettersson och det blev upprörda känslor. Rött kort och matchstraff 3 för Johan Roos och även matchstraff för Storvretas målvakt Viktor Klintsten som knuffar till Roos.

TV: Se händelsen när Johan Roos och Viktor Klinsten visas ut här 

I den tredje öppnade Växjö starkt med två snabba mål till 5-3. Timeout Storvreta.

– Vi säger till varandra att vi inte ska hetsa upp oss och att vi är tvungna att ta tillbaka matchen. En väckarklocka för oss att vakna, säger Ahlroth om timeouten.

Snabbt mål av just Ahlroth drygt 20 sekunder efter timeouten och Storvreta kopplade återigen grepp om matchen och vann till slut med 10-6.

– Jag tycker vi har bra pondus idag där Tobbe (Tobias Gustafsson) och Henrik Stenberg gör kanonmatcher. Sett till hela matchen gör vi en väldigt bra match och vinner kontrollerat, säger Ahlroth.

Speciellt att möta Växjö? 

– Ja absolut. Det är en speciellt känsla, inte bara att göra mål utan att möta Växjö. Det är såklart väldigt roligt oavsett hur matchen skulle gått. Det är ett lag jag varit i fyra år i där som man träffar dagligen och har spenderat otroligt mycket tid med och kommit väldigt nära. Efter matchen blev det mycket kramar och kärlek, säger Ahlroth.

Jimmie Pettersson som var den som tacklades av Johan Roos åkte till sjukhuset där det konstaterades att nyckelbenet är av. Pettersson blir borta från spel i upp till 3 månader.

LÄS MER: Nyckelbenet av på Pettersson: ”Ingen vacker syn”

TV: Se målen från matchen här

LÄS MER: Roos om tacklingen: ”Jag gör en felbedömning”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar