SSL-Herr

Johan Roos stängs av

Juridiska nämnden har beslutat hur många matcher Johan Roos stängs av efter tacklingen på Jimmie Pettersson.

I matchen Storvreta mot Växjö fick Växjös Johan Roos rött kort och matchstraff 3 efter att bryskt tacklat Storvretas Jimmie Pettersson i den andra perioden. En tackling som Juridiska Nämnden nu har behandlat och kommit fram till en avstängning för Roos på tre matcher till och med den 18 november.

Johan Roos kommenterade tidigare tacklingen:

– Jag kommer i hög fart och ser att bollen är några meter framför honom. Men eftersom jag har för hög fart så kan jag inte bromsa helt enkelt. Jag hoppas det gick bra med Jimmie. Vi får vänta och se vad följderna blir nu framåt, säger Roos om tacklingen.

Matchstraff 3 för Roos vilket innebar att domarna i matchen lämnat in en anmälan. En anmälan som nu lett till avstängning i tre matcher vilket innebär att Roos missar lördagens repris på SM-finalen mot Falun samt matcherna mot Örebro och Dalen.

– Det är hög fart, svårt för mig att stanna och jag gör en felbedömning, sammanfattar Roos.

LÄS MER: Läs Juridiska Nämndens beslut 

LÄS MER: Johan Roos yttrande inför beslutet 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar