Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

SSL-stjärna fast för rattfylla

SSL-stjärna fast för rattfylla efter att ha haft 0,44 i promillehalt i blodet.

Uppsala Nya Tidning avslöjar att Storvretas stjärna Alexander Rudd har åkt fast för rattfylla med en promillehalt på 0,44 promille.

– Jag drack på onsdagen och tog bilen på morgonen och blåste över. Det är slarvigt som fan, säger Alexander Rudd till Uppsala Nya Tidning. 

Enligt källor till UNT var det i torsdags som Rudd åkte fast i en poliskontroll vid tiotiden på förmiddagen. Rudd blev av med körkortet direkt.

– Det är dumt som fan och det är inte första gången man tar bilen så där på morgonen. Man tror någonstans att det är lugnt, men tydligen inte, säger Rudd.

Rudd hade inte berättat för Storvreta som var ovetandes av händelsen när UNT pratade med det under tisdagseftermiddagen.

Vi har försökt nå Storvretas sportchef Kim Knudsen för en kommentar. Till UNT kommenterar Knudsen:

– Jag har bara pratat kort med Alexander och han är mycket, mycket ledsen. Innan jag kan uttala mig i detalj om det som har inträffat så måste jag ta reda på vad som har hänt i grunden. Jag vet att han har druckit vin på kvällen innan och därefter blivit stoppad i trafiken med en otillåten promillehalt. Det är fakta ,men jag vill veta exakt vad som har hänt, säger Knudsen till UNT. 

– Det är djupt olyckligt. Alla som kör onyktra i det här landet bryter mot lagen och om man gör det så får det en konsekvens för alla om jag ska generalisera. Vi ser på saken med stort allvar och det får inte hända. Vi ska ta det internt med styrelsen och ledningen, säger Knudsen.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar