Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

”Kompisvärvning som blev landslagsspelare”

I senaste avsnittet av Plastpodden berättar Växjös tränare Niklas Nordén om bonusen att få Markus Jonsson när Växjö värvade Valdemar Ahlroth.

I senaste avsnittet av Plastpodden samtalar Lars Lindberg med Växjös tränare Niklas Nordén. Ett samtal högt och lågt såsom domarnivåer, Niklas Nordéns ledarskap och utvecklingen som har skett i Växjö de fem åren som Nordén har varit tränare. En stor del i Växjös framgång från att vara nykomlingar till att förra säsongen spela SM-final är att klubben har lyckats förädla yngre spelare utan SSL-rutin till att bli landslagsspelare.

– För varje säsong är det flera personer som tagit stora steg. Även jag har blivit en bättre ledare tycker jag. Många av mina spelare har gått från att inte spelat en minut i SSL till att bli landslagsspelare och dessutom har vi blivit bättre i tabellen för varje år som går. Det är en häftig resa att vara med på hela den förändringen.

LL: Ingen speltid i SSL till landslagsspelare. Vem tänker du på då? 

– I stort sett alla som är landslagspelare. Markus Jonsson, André Andersson, Ludwig Persson osv. De hade spelat väldigt få i minuter i allsvenskan innan de kom till oss och idag är dem landslagsspelare.

Lyssna på hela samtalet med Niklas Nordén här 

En spelare som sticker ut lite extra för Niklas Nordén är Markus Jonsson som Nordén håller som topp 2-3 högerback i Sverige. Jonsson som blev en bonus för Växjö.

– Det var att vi gick för Valdemar Ahlroth som jag hade bra kontakt med och Markus blev på köpet. Det är sällan vi tar hit någon som inte gått ut gymnasiet men han ville väldigt gärna och vi såg en möjlighet i det. Han var 6-7 back. Man tog hit honom på vissa premisser och så blev det andra premisser när han kom hit och visade upp sitt register. Man kan säga att han var en kompisvärvning, säger Nordén skämtsamt och även berättar hur dåliga de var på att städa lägenheten:

– Horribelt illa, säger Nordén.

Lyssna på hela samtalet med Niklas Nordén som är med cirka 26:30 i podcasten:

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar