Fyra assist av Henrik Stenberg Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
Mullsjö AIS

Innebandyfest när Storvreta förlängde sviten

2 422 åskådare i IFU Arena och ett gäng TV-tittare fick se Storvreta vinna med 7-3 över Mullsjö i en match med slutspelskänsla. – Propaganda för sporten i våra hjärtan, summerade TV4:s expert Patrik Åman. 
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Storvreta IBK
7 - 3(0-1, 3-1, 4-1)
Mullsjö AIS

Matcher i november brukar inte bjuda upp till den största underhållningen i innebandyväg. Det är först i april det brukar vara Innebandyfest i IFU Arena. Toppmatchen mellan guldkandidaterna Storvreta och Mullsjö var dock ett undantag. Fritt inträde från Storvretas sponsorer lockade 2 422 åskådare som fick se en match i högt tempo med slutspelskänsla.

– Det här var en jättehäftig match. IFU är fullt och spelarna går all in och visar produkten innebandy. Jag är jättestolt, summerar Storvretas huvudtränare Stefan Forsman till Cmore.se

Forsman som fick se sitt Storvreta vände underläge med 0-1 efter den första perioden till ledning 3-2 efter två perioder. Två mål av Tobias Gustafsson, båda assisterade av Henrik Stenberg

– Vi märkte på försäsongen att det fungerar bra mellan oss. Han zoomar väl in på mitt gula blad och det är bara för mig att röra mig så kommer bollen, säger Gustafssons vars andra mål var på volley på egen retur:

– Jag bara vevar för fullt och lyckas få träff på bollen. Skönt att kunna sätta dit den, säger Gustafsson

Mullsjö kvitterade sedan i den tredje perioden innan Storvreta snabbt därefter återtog ledningen genom Michael Jansson som ersätter skadade Jimmie Pettersson. Jansson skulle göra ytterligare ett mål i den mycket underhållande match som Storvreta vinner med 7-3.

– Vi spelar med ett högt tempot vilket vi gillar. Men det blir lite för högt ibland. Vi borde kyla ner oss med boll och istället växla tempot. Det är jag lite besviken på. Vi drogs med i allting och tappar skärpar och du bjuder vi Storvreta på några lägen, säger Mullsjös tränare Andreas Elf.

Storvreta är i och med segern fortsatt den enda lag i år som är obesegrade under ordinarie tid. En av spelarna som stämde in i hyllningarna till inramningen på matchen var Henrik Stenberg.

– Så här ska det vara varje kväll man spelar. Jättebra publik, bra tryck och bra match, summerade Stenberg.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar