Allsvenskan

Ny huvudtränare i Djurgården

Djurgården har gjort klart med en ny tränare efter Mikael Öhman.

Inför säsongstarten stod Djurgården utan tränaren då Mikael Öhman först tog en timeout under tiden förhandlingar pågick. Djurgården och Öhman hittade ingen lösning och Öhman valde att lämna Djurgården och tränar nu Älvsjö AIK.

– Jag vill bara Djurgårdens bästa och kan de inte motsvara mitt kontrakt så är de bättre att de går vidare så ekonomin håller hela säsongen. Men det är fantastiska ledare som är kvar och det är ett fantastiskt lag så de kommer klara sig jättebra, säger Öhman till Innebandymagazinet.

Nu har Djurgården gjort klart med en ny tränare. Laget kommer ledas av Jonas Gafvelin.

– Vi är mycket nöjda med att knyta till oss Jonas som med sin erfarenhet och Djurgårdshjärta kommer göra ett mycket bra jobb för oss, säger Stefan Norling sportchef i Djurgården.

Gafvelin själv kommenterar tränaruppdraget:

– Jag är mycket glad att få träna Djurgården som är laget i mitt hjärta och vi har hittat en mycket bra lösning där jag även kan gå ned tid från jobbet för att kunna lägga mer tid på laget, säger nya tränaren Jonas Gafvelin.

Gafvelin fick en bra start direkt som tränare. Djurgården tar sin tredje seger för säsongen när laget vinner med 11-8 borta mot Umeå.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar