Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

”Klubben som format mig som innebandyspelare”

När Mullsjö ikväll tar emot Örebro är det en speciellt match för Mullsjös Jesper Kivipaasi då han ställs mot sitt gamla lag.

Mullsjös Jesper Kivipaasi slog igenom på seniornivå säsongen 2011/12 då han fick chansen i Örebros A-lag som då spelade i division 1 . Säsongen efter fortsatte framgångarna får Kivipaasi som då fortfarande även spelade juniorinnebandy i Örebros framgångsrika JAS-lag. Efter att ha varit med och spelat upp Örebro i Allsvenskan lämnade Kivipaasi för spel i Finland och när han kom tillbaka blev det spel i Mullsjö. Ikväll ställs han mot sitt gamla lag.

– Det är klart det blir speciellt. Det är ju klubben som har format mig som innebandyspelare och det kommer bli en rolig match. Det är gamla lagkamrater och många vänner för livet, säger Kivipaasi.

Har du följt laget sen du lämnade? 

– Absolut. Jag har följt de varje år sedan jag lämnade. Det är otroligt häftig resa de har gjort och det har varit kul att följa.

Har det varit nära en övergång tillbaka någon gång efter att du lämnade? 

– Nej inte sedan jag lämnade för Finland. Örebro spelade fortfarande i allsvenskan då och mitt mål var att spela i SSL.

Efter en skadefylld fjolårssäsong har Kivipaasi kunnat köra en full försäsong för att komma tillbaka efter skada. En blindtarms operations gav ett avbrott innan seriestart. Efter det har 22-åriga Kivipaasi spelat 10 matcher där han gjort 1 assist och 1 mål.

– Det känns betydligt bättre i är än förra säsongen. Jag känner mig betydligt starkare och är med mer. En hel försäsong har gjort att jag känner mig pigg.

Är du tillbaka i samma nivå som när du kom till Mullsjö? 

– Mitt första år i Mullsjö så kände jag att jag fick ut väldigt mycket av min kapacitet. Det här året har jag väl kommit upp i relativt hög nivå. Det är väl mål och assist som inte kommit ännu.

Hur ser du på din roll i Mullsjö? 

– Jag har ju varit en poängspelare i yngre dagar och även nu ska jag vara däruppe och vara med i anfall för att hitta avgörande passningar. Jag känner mig väldigt trygg med boll så det blir jag som styr bakifrån och Erik (backkollega Erik Olofsson) står brunkandet.

Det är ett förmodat revanschsuget Örebro som kommer till Nyhemshallen efter tre raka förluster.

– Det kräv mycket för att vi ska vinna. Som vi sagt i tidigare intervjuer så har vi inte allt kommit upp i nivå. Vi har legat på en ganska jämn nivå men saktat det där lilla extra den sista tredjedelen för att kunna dra ifrån. Det gäller att vi kommer upp i den nivån om vi ska vinna, avslutar Kivipaasi.

Ett Örebro som får klara sig utan Jim Genberg som är avstängd vilket du kan läsa om här .

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar