Foto: Per WIklund
Jönköpings IK

Svensson avgjorde derbyt: ”En felträff, en ärta”

Jämnt och svängigt derby mellan Jönköping och Mullsjö där Mullsjös Gustav Svensson avgjorde i förlängning. – Det andra är en felträff, en ärta. Men den slinker in, kommenterar Svensson målet.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:10
Jönköpings IK
6 - 7(1-3, 3-1, 2-2, 0-1)
Mullsjö AIS

Svängigt derby i Jönköping där Mullsjös Gustav Svensson klev fram som matchvinnare i förlängningen genom att göra sitt andra mål i matchen.

TV: Se Svenssons avgörande

Matchen inleddes med ledning för Mullsjö med 3-1 efter den första perioden. En ledning som efter två perioder först hade svängt till ledning för Jönköping med 4-3 innan Rikard Eriksson kvitterade med knappt fyra minuter kvar av perioden.

– Det är ingen drömperiod. Vi får börja i boxplay och de får energi av det. De gör ett mål och rullar på det medans vi blandar och ger. Nu måste vi hitta lite lugn och spela säkrare så kommer vi fixa det här, sa målskytten Rikard Eriksson till Cmore.se efter två perioder.

I den tredje perioden återtog Mullsjö första ledningen genom Gustav Svensson som gjorde sitt första mål i matchen. En ledning som drygt två minuter senare, på bara 11 sekunder återigen var Jönköpings. Efter kvittering i powerplay av Kasper Hedlund gick matchen till förlängning där Gustav Svensson klev fram och i stort sett kopierade sitt mål från tidigare i matchen och gjorde 7-6 till Mullsjö som vann extrapoängen.

– Det andra är en felträff, en ärta. Men den slinker in, kommenterar Svensson målet.

Skön seger för Mullsjö som föll igenom helt i söndagens match mot Falun.

– Det är en seger och det är skönt. Vi gör en och det skönt att vinna efter förlusten i söndags. Men det är väl ingen jätteinsats, det är inte men det är ändå två poäng, säger Mullsjös lagkapten David Gillek som saknade en del i sitt lags spel:

– Vi släpper in lite billiga mål, vi tappar deras toppgubbe, vi fyller på med lite för mycket folk utan balans och vi är lite stillastående i anfallsspelet.

För Jönköpings del så var det delvis en vunnen poäng mot ett topplag. I vilket fall sett ur ett långt perspektiv.

– Alla poäng är jätteviktiga för oss. Nu har vi tagit 19 och det kommer krävas 14-15 till för att hålla oss kvar. Så länge vi kan fortsätta ta poäng och även mot de här lag som är topp fyra så är det jättebra för oss, summerade Jönköpings tränare Niklas Pålsson.

TV: Se målen från matchen här 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar