Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

”Det finns mer att hämta”

1+1 av Kasper Hydén när Växjö vann med 4-3 efter sent avgörande med 28 sekunder kvar. – Det är grymt skönt att vinna en sådan här seger, säger Hydén.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Växjö IBK
4 - 3(2-0, 0-2, 2-1)
Linköping IBK

Kanonstart för Växjö hemma mot Linköping med 2-0 efter drygt tre minuter.

– Kanske en lite för bra start. Första perioden är riktig bra och vi trummar på även efter målen. Vi skapar och skulle kanske gjort ett x antal fler mål i första, säger Växjös Kasper Hydén.

I andra perioden kom Linköping tillbaka och kvitterade till 2-2.

– I andra vet jag inte vad som hände. Vi blir för passiva. Om vi var bra i första så var vi lika dåliga i andra. Där går vi ner oss men det är starkt att vi kan kriga på i tredje och vinna en kämpaseger.

Kämpaseger skulle det bli med ett avgörande av André Andersson t ill 4-3 med 28 sekunder kvar.

TV: Se André Anderssons sena avgörande 

– Det är grymt skönt att vinna en sådan här seger. Vi klarar av spela i 3 mot 5, och krigar sedan på. Matchen står och väger och vi gör ett sent avgörande. Det blir extra skönt då och mycket energi och glädje. Vi har nöjda med att vi vinner och på sättet vi gör det. Men sett över 60 minuter är vi ju inte nöjda med prestationen.

1 mål och 1 assist av Kasper Hydén som sedan han kom till Växjö har gjort totalt 3 mål och 3 assist.

– Det finns mer att hämta. Jag hade velat prestera bättre både poäng och spelmässigt och jag är inte alls nöjd där. Sista matcherna har varit steg åt rätt håll och jag hoppas det kommer mer nu. Känslan är att jag kommer till fler farliga chanser och skapar mer. Men viktigast är att det går bra för laget och att femman fungerar.

2 poäng av Hydén och femman han spelar i tillsammans med Jesper Sankell, Ludwig Persson, Ted Nivestam och Magnus Jansson låg bakom 3 av Växjös 4 mål.

– Det blir bättre och bättre. Borta mot Sirius var inte bra. Men vi fortsätter att steppa upp och tar ett stepp till idag. Nu får vi ett kortare uppehåll också som gör att vi kan slipa på detaljer i spelet. De är ju riktigt duktiga spelare som jag spelar med så det är bara att tack och ta emot.

För Hydéns del så har det varit en omställning att komma in Växjös spel jämfört med Pixbo där han spelat de senaste fem säsongerna.

– Det tar sin tid även där. Såklart har det varit en omställning med ny klubb, ny stad och ett annat sätt att spela. Men vi spelar väldigt rolig innebandy och det är skitkul att köra på. Att gå sönder i sista träningsmatchen var väl ingen drömstart direkt. Men nu är jag mer inne i det så det gäller att gnugga på. Det finns mer att hämta helt enkelt, avslutar Hydén.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar