Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Tränarskifte i Team Thorengruppen

Jumbon Team Thorengruppen byter tränare. Nu ska laget ledas av duo.

Team Thorengruppen har inlett säsongen säsongen med 7 poäng och ligger sist, fem poäng bakom Sirius. Efter förlusten mot Falun stod de klart att sportchef Joakim Sjöström som även varit tränare kliver åt sidan vilket Västerbottens-Kuriren avslöjar. Nya tränare är Daniel Jernberg och Lars Bergström som tränat Umeå City IBK:s allsvenska lag.

– Vi behöver få till en förändring. Jag har blivit kvar några matcher för länge, vi har ju jobbat för att hitta en annan lösning ända sedan förra säsongen tog slut, säger Peter Sjöström till vk.se.

Team Thorengruppen hade det tufft att hitta en tränare och fick som de själva beskriver det ta fram en nödlösning. Inför säsongen förklarade Jakob Arvidsson upplägget:

TV: Här är Team Thorengruppens tränarlösning

Tränarlösningen föll inte väl ut och med bara 7 poäng så sätts en nu lösning till verket för att hålla kvar laget.

– De har varit vårt förstaval. ”Dille” (Daniel Jernberg) har bestämt sig för 2,5 år och det känns bra att få en så långsiktig lösning. Lasse har skrivit på säsongen ut. Han har lyckats lösa familje- och jobbsituationen säsongen ut så får vi ta en diskussion sedan, säger Peter Sjöström.

Vem eller vilka som ska träna Umeå City istället för Jernberg och Bergström är inte klar. Team Thorengruppen meddelar även att mer information kommer under måndagen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar