Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Beneš imponerade i Pixboseger

Tjecken Marek Beneš imponerade när Pixbo vann med 5-2 över Växjö. – Jag tycker att han har varit en av Pixbos bästa spelare idag, säger experten Patrik Åman.

Ledning för Pixbo efter två perioder med 3-1 efter att Max Wahlgren inlett målskyttet och tjecken Marek Beneš gjorde 2-0. Pixbos tredje mål av Martin Östholm och likt Wahlgrens mål assisterades det av Linus Henriksson. En speciell match för Henriksson då det var mot just Växjö som incidenten inträffade som gjorde att Henriksson var avstängd i 8 matcher.

– Lite speciellt har det varit eftersom det var mot Växjö som incidenten hände. Jag tycker att jag har kunnat fokusera efter att jag kom in på plan. Det kommer lite gliringar om det från Växjö men det är inget annat än jag hade räknat med, säger Henriksson själv till Cmore.se och summerar första två perioder.

– Det är väl helt okej skulle jag säga. Det känns som att båda lagen har väldigt mycket mer att ge men vi leder med två bollar och det får vi vara nöjda med.

Två bollar efter två perioden skulle till slut bli tre måls skillnad och seger med 5-2 för Pixbo. Sista målet av Marek Beneš som spelar i Pixbo på lån i fem veckor. Marek Beneš som imponerar i Pixbotröjan.

– Det är en fantastiskt innebandyspelare. Han passar i vårt system väldigt bra, har bra fart och räckvidd och är en giftig målskytt som vi verkligen behöver. Det blir tungt att tappa honom. Han vände och vred ganska lätt med Växjöspelarna idag, säger Pixbos lagkapten Martin Östholm som gladdes extra åt sitt lags försvarsspel:

– Vi satt försvarsspelet väldigt bra idag. Vi spelar disciplinerat och bjuder inte på det som vi brukar göra mot Växjö. Deras spel med boll är ju ofarligt och när vi inte ger de något så ser det ut så här, säger Östholm.

Även experten Patrik Åman stämde in i berömmet till Beneš.

– Jag tycker att han har varit en av Pixbos bästa spelare idag, säger Åman.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar