FC Helsingborg

Helsingborg vände och vann

Helsingborg justerade, hämtade upp och vann över Mullsjö.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
FC Helsingborg
6 - 5(2-3, 3-2, 1-0)
Mullsjö AIS

Sjätteplacerade Helsingborg mot sjundeplacerade Mullsjö blev resultat och spelmässigt så jämn som tabellen visar. Det var dock Mullsjö som drog ifrån med ledning efter den första perioden.

– Det är en konstig match där vi börjar väldigt svagt. På något sätt springer vi jämte och tittar på och de får göra sina mål till 1-3. Det är bra att vi får med oss 2-3 innan periodpausen av Niklas Lidholm, säger FC Helsingborgs tränare Patric Johansson.

Även i den andra perioden skulle Mullsjö gå ifrån med två snabba mål och ett nytt tremålsunderläge för Helsingborg.

– Vi lyckas på något sätt hamna i samma läge i början på andra. Det kändes inte dock inte riktigt som i första perioden och efter att vi gjort några justeringar så jobbar vi oss in i matchen. Framförallt var det justeringar i försvarspelet som gav effekt då vi kom åt Mullsjö bättre.

Justeringarna gav effekt och efter den andra perioden var ställningen 5-5. I den tredje gjorde Jonathan Skoglösa 6-5 och Helsingborg höll undan och tog tre poäng.

– Vi har ett bra arbetsklimat i laget. Vi vill väldigt mycket och spelarna är mottagliga. Det finns en trygghet och bra moral på slutet.

Poängen innebar att Helsingborg går på julledighet på sjätte plats i tabellen med 30 poäng.

– Jag tycket vi gjort det relativt bra i säsongstarten. Det är väl Höllviken som inte är så bra. Vi har fortfarande en hel del saker vi behöver bli bättre på för att ta nästa steg.

I dagens match mot Mullsjö gjorde nyförvärvet inför säsongen Nico Salo återigen mål. Även Andreas Lindholm som värvats inför säsongen har imponerat.

– Nico Salo är en ju en spelare som vi första 13-14 omgångarna använt som back för att han ska komma in i defensiven på rätt sätt och komma in i SSL-kostymen. Nu har han spelat center i två matcher och gör det bra även där, säger Johansson och berömmer även Lindholm:

– Jag är jätteimponerad av Andreas. Att inte spelat på den här nivån tidigare och komma från division 1 och leverera. Skönt att hitta sådana spelare och han kommer bara fortsätta utvecklas under säsongen, avslutar Johansson.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar