En spelare som definitivt har derbykänslor ikväll är TTG:s Mattias Hedlund Foto: Per WIklund
SSL-Herr

”Vi måste börja ta poäng om vi ska hålla oss kvar”

Otroligt viktigt derby väntar ikväll för jumbon Team Thorengruppen. Vi kan ju hoppas att det blir ett tidigt mål för oss så det blir öppnare spel för publiken, säger TTG:s tränare Daniel Jernberg.

SSL-jumbon Team Thorengruppen har på 17 matcher bara spelat in 7 poäng inför kvällens Umeåderby mot Dalen. En viktig match ur flera aspekter.

– Väldigt viktig match ikväll. Vi måste börja ta poäng om vi ska hålla oss kvar i Superligan och sedan är det ju ett derby på det. Det som är positivt är att den här matchen kommer nu. Tändningen lär komma av sig själv med Dalen på den på andra sidan och vi kan blåsa ur oss helt, säger Thorengruppen tränare Daniel Jernberg.

Finns det derbykänslor?

– Inte riktigt lika mycket som det var förr mellan Umeå City och Dalen. Där är Thorengruppen lite för nya. Men för min del finns det många. Dalen är ett lag jag verkligen inte vill förlora mot och det finns mycket gammal rivalitet från Umeå City. Det var alltid ett hatmöte och man tyckte inte om alla motståndarlaget. Nu är det lite mer gemytligt på gott och ont och spelare som gått mellan lagen. Men vi har ju några som Mattias Hedlund och Peter Reinholdt som definitivt har kvar derbykänslorna.

Det har gått cirka två veckor sedan tränarparet Daniel Jernberg och Lars Bergström flyttades upp och tog över Team Thorengruppen. Ett lag med självförtroende i botten som släpper in mycket mål och som nu måste börja ta poäng om de ska hålla sig kvar.

– Vi känner att försvarspelet inte riktigt varit så organiserat. Där behöver vi få till mer stabilitet och det svårt att vinna matcher när man släpper in 7 mål i snitt. Vi jobbat med mer tydliga roller och att jobba gemensamt för underlätta och skapa trygghet för alla. Svårt att säga hur mycket vi hunnit på två veckor men spelarna har varit väldigt mottagliga. Jag hoppas vi kan börja ta våra första poäng. Det skulle underlätta processen då det är många som är rejält nedtryckna i skorna med otroligt dåligt självförtroende.

Det har även under hösten kastats om en hel del i femmorna. Något Jernberg nu vill gå ifrån.

– Kontinuitet är ett ledord vi förespråkar. Vi måste jobba i längre lösningar och skapa trygghet. Nu har det varit lite problem med det de här veckorna då vi haft lite skador som ställt till det. Men på lång sikt måste vi få spelare att spela och tänka tillsammans.

Derbytruppen är inte fulltalig då både Tobias Bergfors och Adam Kimström saknas med skador och är eventuellt tillbaka i träning efter nyår. Även Stefan Lindberg-Dellsand är osäker till spel i derbyt mot Dalen.

Det är ändå derby. Vill du skicka med något till Dalen? 

– Med 7 poäng efter 17 omgångar kan man inte säga så mycket. Det skulle väl vara att Dalen som alltid pratar om att de ska spela offensivare, men jag tycker de är mer defensiva än någonsin. Vi kan ju hoppas att det blir ett tidigt mål för oss så det blir öppnare spel för publiken, avslutar Jernberg.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar