Mullsjö AIS

Löfdahl stängs av en match

Mullsjös målvakt Benjamin Löfdahl stängs av en match efter att ha pekat långfinger mot publiken i matchen Mullsjö-Växjö.

Mullsjös målvakt Benjamin Löfdahl visade i slutet av matchen Mullsjö-Växjö i förra veckan långfingret mot publiken. En gest som efter matchen anmäldes till Juridiska Nämnden som beslutat att stänga av Löfdahl i en (1) match.

JN gör följande bedömning.

”Av videosekvensen får det enligt nämndens mening anses vara utrett att Benjamin Löfdahl vänder sig mot motståndarnas supportrar och pekar långfinger åt dessa.

Vad det avser de provokationer som Benjamin uppgivit så anser JN att dessa inte är beaktansvärda och därmed ej heller ska anses vara förmildrande omständigheter. JN ifrågasätter inte Benjamins uppgifter om att supportrarna uppträtt otillbörligt mot honom. Vad detta uppträdande bestått i har han dock inte redogjort för. Oaktat detta så är Löfdahls förseelse osportsligt och han ska inte undgå straffansvar för sitt handlande.

JN finner därmed att Benjamin Löfdahl gjort sig skyldigt till sådant otillbörligt uppträdande som avses i 14 kap 2 § 7 punkten Riksidrottsförbundets stadgar”

Benjamin Löfdahl har inför avgörandet i JN yttrat sin syn på händelsen.

”Av yttrandet framgår i huvudsak följande. Benjamin Löfdahl yrkar i första hand att JN friar honom från ansvar avseende vad han anmälts för och i andra hand att det vid påföljdsbedömningen beaktas att han varit utsatt för en beaktansvärd provokation. Benjamin Löfdahl medger att han uppträtt på så vis som anmälan gör gällande och att han är ångerfull”

Avstängningen innebär att Löfdahl inte får delta i Mullsjö bortamatch mot Höllviken den tredje januari men är tillbaka tillgänglig för spel i derbyt mot Jönköping.

Läs hela beslutet här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar