Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Hallén skrev nytt och blev hattrickskytt

Suddenseger för Falun i seriefinalen mot Storvreta där Alexander Hallén först skrev på ett nytt kontrakt och sedan bjöd de 2 539 åskådarna på ett hattrick.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBF Falun
7 - 6(0-2, 3-1, 3-3, 1-0)
Storvreta IBK

Serieledande Falun tog emot serietvåan inför ett på nytt slutsålt JALAS Arena med över 2500 åskådare. Ett Falun som saknade både Alexander Galante Carlström och Jonas Adriansson. Ett tapp som inte skulle märkas nämnvärt då flera andra spelare klev fram. En av dem var Alexander Hallén som precis innan matchstart skrev på ett nytt kontrakt med föreningen på två år. Efter det bjöd han publiken på säsongens andra hattrick.

– Det här var en väldigt bra kväll och väldigt skönt att vi fick vinna i sudden. Mot Storvreta är det alltid tajta matcher och de är den största rivalen vi har. Extra skönt att få vinna här hemma i grundserien och ha med sig det till slutspelet, säger Hallén.

Seger för Falun där Rasmus Enström avgjorde i förlängningens sista sekund. Detta efter att Falun först hämtat upp två underlägen.

– Vi ligger under med 0-3 och gör det inte bra. Sedan lyckas vi ju vända tillbaka för att sedan tappa till två i underläge igen. Det är starkt av oss att kunna komma tillbaka och att avgöra i sudden. Det visar hur starka vi är. En sådan här match är det att vi kämpar för varandra och spelar som ett lag som blir avgörande.

Matchen var Faluns andra raka match med över 2 500 åskådare.

– Det är grymt kul att spela. Publiken blir en extra injektion och att vinna över Storvreta i en sådan match när det är så mycket folk gör ju att det blir något extra. Det var minst sagt bra tryck i JALAS idag.

Det nya kontaktraket på två år var ett enkelt beslut för Hallén som gör sin fjärde säsong i Falun.

– Jag trivs väldigt bra och vill fortsätta utvecklas. Jag känner att jag har blivit en mer ledande spelare och vill fortsätta vara med och producera så att vi kan vinna fler guld.

Känslan att göra hattrick en sådan här kväll?

– Skönt att hänga några, ännu skönare att vinna i sudden, avslutar Hallén.

TV: Se målen från matchen här

TV: Se Rasmus Enströms avgörande mål i sista sekunden 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar