Foto: David Rönnblom
Allsvenskan

Nytt beslut från RIG Umeå – Kommer kvala till Allsvenskan

RIG Umeås herrlag har genom åren valt att tacka nej till att kvala till Allsvenskan. I år har dock serieledarna tänkt om.

Förra säsongen tog tävlingskongressen beslut om att RIG Umeå inte får kvala till SSL vilket var aktuellt med RIG Umeås damlag. I samband med detta tackade även RIG Umeås herrlag som de gjort i flera år nej till ett eventuellt kval till Allsvenskan. Den här säsongen har herrlaget tänkt om och kommer ställa upp i ett kval till Allsvenskan.

– Vi tog beslutet inför säsongen att vi kommer kvala om vi får chansen. Vi försöker alltid göra det som är bäst för vår utbildning och just nu anser vi att detta är rätt steg att ta i vår utveckling, säger RIG Umeås tränare John Edström till Norran.

RIG Umeå som leder division 1 Norrland, hela 7 poäng före tvåan Örnsköldsvik vill inte bli kvar i division 1 som de tycker blivit en sämre serie. Framöver kommer även division 1 Norrland att vara stängd för lag söder om Hälsingland vilket innebär att lag från Allsvenskan sannolikt inte kommer åka ur till denna division 1-serie.

– Sedan så känner vi att division 1-serien blivit ojämnare än tidigare. Så att försöka nå allsvenskan känns rätt.

Beslutet att inget RIG-lag får spela i högstaserien kvarstår.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar