Allsvenskan

”De här tre matcherna kommer definiera årets säsong”

Allsvenskan Södra går in i avgörande skede med flera topplag som möter varandra de kommande tre omgångarna. För Lindås väntar idag match mot Visby.

Allsvenskan Södra går in i en avgörande fas med flera möten mellan lagen som slåss om platserna till ett SSL-kval. Ett av lagen som i högsta grad har god chans att få kvala är Lindås som ligger tvåa i serien på 27 poäng, 2 poäng efter serieledande Warberg.

– Vi har gjort en godkänd säsong men kanske inte så mycket mer än så. Det är 3-4 matcher som varit bra såsom senaste mot Åstorp och senast mot Warberg. Även båda matcherna mot Karlstad har varit bra. Bortsett från det så finns det mycket mer att få ut av laget, säger Lindås tränare Joacim Bernvid.

Idag ställs Lindås mot Visby och därefter väntar först Warberg och kvaljagande Kalmarsund. Utöver Lindås matchen möts flera av topplagen de kommande tre omgångarna och här finns det stora chanser till förändringar i toppen av taballen.

– Tre vinster här och det ser otroligt bra bra. Tre förluster och man kan vara utanför kval. De här tre matcherna kommer definiera årets säsong.

Lindås går in i dessa matcher och dagens match mot Visby i god form.

– Vi har haft en väldigt bra träningsvecka och har varit bra väldigt bra sedan mitten av december. Vi känner oss ganska formtoppade just nu vilket är bra inför de här tre matcherna. Sedan gäller det att kunna hitta en ny topp till ett eventuellt kval.

Vad tror du om matchen mot Visby? 

– Historisk sett har vi haft det tufft mot Visby borta och bra kontroll på det hemma och nu är det hemmamatch så vi går in med bra självförtroende. Det kommer handla om att få grepp på deras förstaformation. De spelar de djupa bollarna på Wilmer Viinamäki och där är han otroligt starkt. Det blir viktigt att vi kan plocka bort den typen av anfall.

I Lindås har trion Albin Jansson, Patrik Malmström och Daniel Lindell gjort 92 poäng. Vad säger du om er utdelning på Jansson, Malmström och Lindell? 

– Efter några omgångar satte vi ihop den formationen och den har fungerat otroligt bra, mycket väl godkänt. Vi får se hur det blir mot Visby. Jansson ligger i influensa och Lindell har varit krasslig. Förmodligen kommer Rasmus Lundström som är tillbaka från skada. Han känns sugen och kommer göra det riktigt bra, avslutar Joacim Bernvid.

Matchen börjar 15:00 och går att se här.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar