Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

”I spel fem mot fem är vi bättre än Växjö i tre matcher”

Seger för Pixbo med 5-4 borta mot Växjö.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Växjö IBK
4 - 5(1-3, 3-0, 0-2)
Pixbo Wallenstam IBK

1-1 i matcher inför kvällens match mellan Växjö och Pixbo som skulle utveckla sig till en match som svängde två gånger om. Första gick Pixbo ifrån till en 3-0 ledning.

– Vi börjar väldigt bra och har ett bra uppställt spel med tålamod där vi inte ger Växjö mycket att jobba med. De har egentligen bara två riktigt bra vändningar i första, säger Pixbos tränare Jonas Eliasson.

I slutet av första perioden drog Pixbos Charlie Sköld på sig en fem minuters utvisning och Växjö kunde genom tre mål i powerplay kvittera och även ta ledningen genom André Andersson.

– När de gör tre mål där så får vi starta igång igen. Jag tycker vi kommer ut bra direkt efter boxplay men det märks i andra perioden att vi blir lite oroliga när vi har tappat, även om det är boxplay. Inför tredje startar vi om ordentligt och går tillbaka till att ha tålamod. Vi tar jobbet i försvaret och man ser att vi har bra kontroll.

Omstarten gav utdelning och Pixbo kunde vända. Matchvinnande målet av Linus Henriksson till 4-5.

– Vi hade med oss mycket från hemmamatchen och även när vi mötte de senast i Växjö i hur vi ska spela. Vi vet att även om man inte vill ha det så får man tyvärr spela med mycket boll mot Växjö. Då måste vi ha tålamod så att vi inte blir av med den på fel ställe. Det löser vi bra idag, säger Eliasson som tycker segern är rättvis:

– Det känns rättvist. I spel fem mot fem är vi bättre än de i tre matcher och skulle vi möta Växjö i framtiden vet vi hur vi ska göra för att vinna.

Tre poäng till Pixbo som studsar tillbaka efter två förluster.

– Klart viktigt att studsa tillbaka. Även om Höllviken var den riktiga plattmatchen där vi klappar igenom totalt. Där är vi rätt usla. Mot Mullsjö så gör vi en gedigen insats och krigar hela matchen men det är små marginaler.

Vad säger du om att möta Växjö i ett slutspel? 

– Ja absolut. Vi har 11-5 i spel fem mot fem. 5 insläppta där på tre timmars innebandy är bra och det är skönt att ha med sig om vi nu skulle få möte Växjö. Men det är långt till slutspel, säger Eliasson.

TV: Se målen från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar